Von Trapp
MMXVI
CD-R
4

Von Trapp lienee nimenä tuttu lähinnä Sound of Musicin ystäville, vaikka harva kenties tajuaakaan, että musikaalin tarina perustuu löyhästi tositapahtumiin. 1947 kuollut historiallinen herra von Trapp itse ei ollut mikään turha mies, upottihan hän sukellusveneineen toistakymmentä länsiliittoutuneiden laivaa ensimmäisen maailmansodan tuiskeissa. Von Trappin laulava perhe on kuitenkin tullut tunnetuksi lähinnä esiintymisestään laulavien nunnien kanssa samassa elokuvassa. Siellä laulavat nunnat ajelevat natsien kanssa junalla. Natsin juna kulki aina ajallaan... LÄÄKKEET!

MMXVI-nimen saanutta kouvolalaisen Von Trappin esikois-demo-EP:tä voi kehua jo ensikuulemalta. Jos ensimmäinen nimi joka mieleen pulpahtaa on Oranssi Pazuzu, voi jo sitä suoraan pitää positiivisena avauksena; yhtyeen keskitempoisen kevyehkö blackmetallinen perussoundi laulua myöten on kuin OP:n alkupään levyiltä repäisty, ja koko kolmen biisin kesto on verrokin tapaan hyvin monipuolista ja koukuttavaa. Kuiva kähinälaulu toimii, ja ehkäpä jopa tylysti lonkuva basso ja rummut pitävät homman loistavasti kasassa huolimatta yhden ainoan kitaran käyttämisestä. Toisaalta Von Trapp ei eksy kovin psykedeelisiin tai hypnoottisen fiilisteleviin maisemiin, vaan pitäytyy hyvin hallussa olevaan melko yksinkertaiseen ja suoraviivaiseen perustekemiseensä. Analogia Oranssin Pazuzun kanssa ei siksi kestä useampaa kuuntelua, vaikka ajatuksena miellyttävä onkin. Joka tapauksessa Von Trapp on pakannut kolmeen biisiin tasan kolme toimivaa, toisistaan sopivasti poikkeavaa ja omalla alkukantaisella tavallaan erittäin toimivasti soitettua ja tuotettua kipaletta. Yhtään täytettä ei ole pakettiin tarvinnut tunkea, ja kaikki levylle päätynyt on hyvää kamaa.

Ei MMXVI mitään kovin raskasta tai raivoisaa menoa ole, vaan sen koukuttavuus perustuu aivan muihin musiikillisiin arvoihin. Se kuitenkin tuntuu liian lyhyeltä rykäisyltä laatuunsa ja monipuolisuuteensa nähden, ja lisämateriaalin nälkä jää päälle, mikä lienee erittäin hyvä merkki tulevaisuutta silmällä pitäen. Jos bändi pystyy pitämään saman musiikillisen tason, voisi seuraava julkaisu olla pituudeltaan vähintään tuplat tästä, eikä kyllästymisen vaaraa olisi.

04.04.2017, Napero
https://www.facebook.com/vontrappkvl Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 782
Palaa »