Skizma
360RB
CD-R
2

Kotimainen Skizma veivaa hybridimetallia, joka on yhdistelmänä vaikeasti nieltävä. On konemaista junttausta, on puhtaita lauluja, on raskasta riffittelyä, on metalcorea ja on keveämpää melodisointia. Nykymetallia.

Yhdistelmän haastavuuden huomioiden ei ole yllättävää, että lopputulos on cdr-formaatissa julkaistava omakustanne. Kappalemateriaali nimittäin ei ole sitä kaikkein toimivinta noin edes tyylilajinsa puolesta, saati kun miettii säveltämiseen ja sovittamiseen liittyviä haasteita. Kun tähän vielä lisätään vähemmän kauniisti soiva laulupuoli, ollaan dilemman ääressä.

Tämä dilemma esittäytyy omaperäisyyden ja toimivuuden muodossa. Toisaalta ainakin Skizma kuulostaa ainutlaatuiselta ja epätavalliselta. Mutta sen hintana on kömpelö sovitustyö, epäiskevät biisit ja äkkiväärä kokeilullisuus. Kokonaisuutta ei auta jos siellä ja täällä on toimiva riffi, kun suurin osa tuntuu olevan melkoista silkkoa. Kaiken tämän lisäksi puhtaat laulut kaipaisivat koulimista ja harjoittelua. Nyt äänenkäyttö on kauniisti sanoen siedettävää. Örinäpuoli sentään sujuu muitta mutkitta.

Soundit sen sijaan ovat 360RB-teoksella ihan hyvällä mallilla. Ne itse asiassa ovat hyvin taipuneet yhtyeen monimuotoiseen tykitykseen. Levyn pelastajaksi näistäkään ei sentään ole. On vaikea keksiä kenelle tätä tuotosta suosittelisi. Kenties epätavallisuuksien metsästäjille ja heillekin lähinnä vain silkasta keräilyn ilosta. Noin kokonaisuutena 360RB jättää kylmäksi.

01.04.2017, Serpent
Muita demoja Lisää »
Cvltvra  |  Vääryys  |  
https://www.skizmaband.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 379
Palaa »