Event Relentless
Under Ice
CD
3+

Porista ponkaiseva Event Relentless on julkaissut jo toisen EP:nsä. Ehkäpä yhtye olisi hiukan nöyremmin voinut puhua reilusti demoista, mutta pieni kunnianhimo voitanee antaa anteeksi, kolmibiisinen Under Ice kun kuitenkin kuulostaa vähintäänkin asialliselta piirisarjan omakustanteelta.

Homman nimi on genrensä puitteissa keskitempoinen melodeath, maustettuna varsin suomalaisittain koskettimilla. Soundi EP:llä on hyvä, ainakin jos oletus kotistudiostta pitää paikkansa, ja vaikka soitossa onkin vielä haistettavissa pientä yhteensoiton kömpelyyttä kun oikein niuhottaa, on Under Ice ihan mukiinmenevää kuunneltavaa. Miinuspuolelle menee lähinnä laulajan puolipuhutut tai kaiun kanssa huudellut puhtaat osiot, joiden tarkoitus jää hiukan hämäräksi, miehen oikea puhdas laulu kun toimii hiukan metalcore-henkisesti varsin hyvin, ja kaveri on vieläpä parhaimmillaan ärjyessään estoitta. 

Instrumenttipuolella työskentely on kohtuullisen hyvää, ja etenkin komppikitara hakkaa joskus nopeammilla erikoiskokeilla varsin villistikin. Koskettimien ja rumpujen meininki taas jää hiukan lähemmäs keskitien tallaamista, mutta mitään isoa valitettavaa ei kuitenkaan löydy. Suuria innovaatioita ei näille kolmelle kipaleelle ole eksynyt, mutta pohjoismaisen melodeathin tärkeimmät konventiot ovat yhtyeellä selvästi hyvin hallussa. Pieni industriaalimman materiaalin tunne nousee esille syntikoiden konemaisuudesta; liekö sitten Shade Empiren tuotanto pyörinyt jätkien soittimessa jossain vaiheessa ennen nauhoituksia. 

Melodeathin suosio on kenties jo laskussa, ja sikäli Event Relentless kyntää valitettavasti jo hiukan köyhtynyttä maaperää; mikäli sen ei anna häiritä, on kyseessä ihan kelvollinen demo-EP. Se jää ehkäpä jopa hiukan lyhykäiseksi, vaikkei varsinaisesti omia polkujaan tallaakaan. Ja se on yleensä hyvä merkki, ainakaan monotonia ei siis iske kimpuun eikä kuulija ehdi kyllästyä.

28.03.2017, Napero
Muita demoja Lisää »
Cold Black November  |  
https://www.facebook.com/eventrelentlessband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 312
Palaa »