Alchemaster's Apprentice
Demo 2016
CD-R

Alchemaster's Apprentice on jyväskyläläinen black metal -bändi, joka on saatekirjeen mukaan kärsinyt Imperiumiin saapuneen Demo 2016 -näytteen äänittämisen jälkeen valitettavia miehistötappioita basistin ja rumpalin jätettyä yhtyeen. Valitettavia siksi, että ainakin tämän demon perusteella vielä viime vuoden puolella kokoonpano oli varsin toimiva.

AA:n bläkkis on keskitempoista ja hyvin suomalaisen tuntuista, maanläheistä ja monipuolistakin. Musiikki vaihtelee leppeätempoisesta perusmenosta nopeisiin ja ehkäpä pätkittäin maanisiinkin revityksiin, ja muiden muassa Havukruunua muistuttava karhean raakalautamainen soundi vaihtuu välillä hyvinkin onnistuneisiin hitaampiin ja melodisiin kitaraväliosiin. Varsinaisesti raivokkaaksi ei demoa voi miltään osin kutsua, vaan yhtyeen vahvuuksina ovat biisinkirjoitus melodioineen ja tietynlainen tyylikkyys läpi koko neljän biisin kokonaisuuden.

Saatekirje mainitsee, että toinen ja neljäs biisi, Varjokartano, osa 1 ja Varjokartano, osa 2, ovat viimeiset kappaleet jotka bändi aikoo levyttää suomenkielellä. Jos englanti kenties saavuttaakin lyyrisenä kielenä suuremman kuulijakunnan kuin suomi, ei suomenkielistä bläkkistä suinkaan ole liikaa, ja kielenä suomi myös antaa toisenlaisia mahdollisuuksia kuin moni valtakieli. On toki totta, että esimerkiksi fantasia-aiheiset biisit ovat kenties näennäisesti uskottavamman makuisia englanniksi, mutta suomenkielen voima onkin toisenlaisessa syvyydessä ja ilmaisuvoimassa. Siksi toivoisi että päätös ei ole lopullinen; mielenkiintoista suomenkielistä BM-lyriikkaahan on esimerkiksi Hornan Mustasiipinen-biisissä, joka esoteerisyydessään palaa mieleen omituisen säännöllisesti, usein keskellä yötä kun pitäisi nukkua.

Alchemaster's Apprentice on saanut aikaan varsin toimivan ja itsensä makuisen demon. Toivottavasti kokoonpanon muutokset eivät jatkossa laske musiikin tasoa. Bändin Facebook-sivun mukaan hyökkäysketjuun on liittynyt kosketinsoittaja, mutta tarkoitus silti tuskin on muuttua miksikään dimmuborgiriksi... Lisää odotellessa, siis.

28.03.2017, Napero
https://soundcloud.com/aabmofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 755
Palaa »