Judas Avenger
Singles Collection
CD-R
4

Porilaislähtöinen Judas Avenger soittaa perinteistä heviä. Vaikutteet ovat selviä: Judas Priest, Manowar, Iron Maiden ja niin edelleen. Voisipa sanoa, että myös perinteinen hard rock on ollut kuuntelukoneistossa. Kun hyvistä aineksista ja tribuuttibändikokemuksista ammennetaan biisejä, on lopputulos luonnollisesti hyvä. Tai ainakin siihen on potentiaalia.

Kolmesta vuosien 2015-2016 aikana ilmestyneestä sinkkubiisistä koostettu kokoelma on hauskasti julkaistu lääkeneulaa muistuttavalla usb-tikulla. Itse sisältö on sitä itseään: ehtaa heviä hyvillä soundeilla. Vaikka biisit pysyvät hyvin lestissään ja genrensä sisällä, on sävellyksissä kappalekohtaisia painotuksia edellä mainituista bändeistä. Tämä on ratkaisuna hyvä, sillä lähtökohtaisesti identiteettiä on vaikea rakentaa jos se perustuu ideoiden kopiointiin ja lainailuun. Nyt biiseissä on sopivasti vaihtelua ja ne tunnistaa yhtyeen omaksi tuotannoksi luulematta jokaista erilaiseksi koveroinniksi.

Mikä kenties tärkeintä itse biisien ohella, laulutyö on taidokasta ja kuulasta. Vokalisti hoitaa niin ala- kuin ylärekisterinkin hyvin. Myös karheutta löytyy hyvissä määrin. Kaikkea tukee selkeä ja vahva soundimaailma, joka nostaa kappaleet eloon voimallisella otteella. Biiseistä kuitenkin kuulee, että bändillä on paljon kehittymisvaraa. Vaikka jo tässä muodossa yhtye on yllättävänkin laadukas, odotan kiinnostuneena millaisiin hevisävellyksiin orkesteri kokemuksen karttuessa pystyy.

02.03.2017, Serpent
http://www.judasavenger.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1274
Palaa »