Vergil
Bright as Shadow
CD

Alunperin jo vuonna 1998 uransa aloittanut Vergil esittäyttyy riihimäkeläiseksi gootti- ja metallivaikutteista dark rockia soittavaksi yhtyeeksi. Bright as Shadow on bändin neljäs CD-muotoinen julkaisu. Jos julkaisutahti onkin ilmeisesti väliaikaisen hajoamisen myötä ollut hidas, niin ainakin yhtyettä voi kiitellä siitä että se osaa määritellä musiikkinsa kohdalleen, sen verran hyvin esittelyteksti kertoo mistä on kyse.

Nelibiisisen EP:n avausbiisi Taken Under lupaa paljon. Sen melodiassa on sellaista suureellisuutta jota on tottunut odottamaan lähinnä Candlemassilta tai Solitude Aeturnukselta, ja sen rauhalliseen tempoon istutettu soundi on muhkean doomimainen. Sen laulusuoritus on myös levyn parasta antia, ja mieli virittyykin odottamaan vuoden kärkiviisikkoon pomminvarmasti kiilaavaa kokonaisuutta.

Valitettavasti muut biisit eivät oikein pääse samalle tasolle. Sävellyksellisesti ne ovat lähempänä goottirockin suuntaan taivutettua Sentencedin tyyliä kuin suuria doom-nimiä, kuten saattaa ehkä odottaakin kun huomioi bändin oman genremääritelmän. Muutaman kerran melodioista mieleen nousee hyvin positiivisessa mielessä edesmennyt Charon, ja tunnelma on melankolinen ja gootahtava. Avausbiisin jälkeen yhtyeen soitto kuitenkin muuttuu raskaudestaan huolimatta hiukan liian suomirokkimaiseksi. Periaatteessa se luistaa, mutta siinä on sellaista raskaskätisyyttä jota ehkä odottaisi pienemmän rock-klubin paikalliselta hevirokkia vääntävältä vakioesiintyjältä, ja nuo mainitut charonismitkin hautautuvat lievään autotallin makuun, vaikka juuri laulaja niitä hyvin mukana kantaakin.

Plussapuolella Vergilin musiikissa on ehdottomasti laulajan makoisa baritoni, joka istuu matalapaineisempiin tunnetiloihin loistavasti, eikä biisinkirjoituksessakaan sinänsä mitään suurta vikaa ole. Jos kuitenkin toivomuksia saa esittää, niin tuo avausbiisin patetian ja kolossaalisuuden välillä seilaileva tunnelma on jotain poikkeuksellista, ja katsetta olisi tulevaisuudessa hyvä kääntää siihen suuntaan ihan kokonaisuudessaan. 

Ihan mainio EP Bright as Shadow on, eikä nirsompikaan kuuntelija siitä varmasti mitään näppylöitä saisi. Sen suurin synti onkin mahtavan avauksen jälkeen lievästi laimeneva tunnelma, joka ei saa aivan samaa liekkiä uudelleen liehumaan. Sinkkuna avaus olisi nimittäin kokonaisen pykälän korkeamman arvosanan arvoinen, sen verran kovasta vetäisystä siinä nimittäin on kyse.

01.03.2017, Napero
Muita demoja Lisää »
Tomorrow Will Be Worse Than Today  |  
https://fi-fi.facebook.com/Vergilband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 580
Palaa »