Korh.
Kyllästymä
CD
5-

Korh. julkaisi vuosi sitten mainion Akustinen-omakustanteensa, joka ainakin meikäläisellä kolahti kovempaa kuin useimmat sähköiset pienjulkaisut koko vuoden aikana. Jatkona mainitulle lätylle on nyt tullut lisää samaa, tällä kertaa kahdeksan biisin mittaisena Kyllästymä-omakustanteena. Meno Kittilässä ei ole heikentynyt.

Kyse on edelleen samankaltaisesta tummasävyisestä, lähes akustisesta alternatiivista, joka ovelasti nyhtää metallin maailmasta sen minkä kokee kontekstissaan toimivan, ja täyttää puuttuvat palasten paikat kauniilla melodioilla ja välillä rajullakin aggressiolla. Välillä surumielinen, välillä passiivisen aggressiivinen, välillä suoran raivoisa tunnelma muuttuu biisien sisällä ja välillä, mutta sama matala mielenvire säilyy kokonaisuuden läpi. Pehmeä sähkökitara naukuu väliin omia säveliään tyylikkään säästeliäästi kuullostaen paikoin Mike Oldfieldin vanhojen levyjen lämpöiseltä kitaralta; välillä sähköinen kitara tosin lisää särkijän kanssa massaa runttauskohtiin. Cajon-perkussioiden pehmeys korvaa osin puuttuvan basson.  Ja kuten Akustisella, myös Kyllästymällä laulaja Ville Korhosen itseään säästämätön ja tunnetta tihkuva tulkinta kruunaa kokonaisuuden. Mies pistää itsensä taas peliin viimeistä rippusta myöten, ja homma toimii. 

Teknisesti sujuvan esityksen päälle ja ehkä ohikin kiipeää Korh.:in tunnelmantaju. Yhtyeellä on kyky maalata harmaita tunnetiloja niin soitannollisesti kuin biisien kirjoituksenkin kautta, ja vaikkei levyn loistavasti rakennettu tunnelmaa ja sen herättämiä mielikuvia haluakaan lähteä rikkomaan tutkimalla ja tulkitsemalla sanoituksia liian syvällisesti, on lyriikoiden suhde musiikkiin orgaaninen ja onnistunut. Korh. on valmis yhtye, jolla on oma visio, ja se että yhtye on pystynyt vielä petraamaan Akustisen loistavasta toteutuksesta, on osoitus taidosta ja tahdosta. Kannattaa kuunnella, ja jos levylafkalta puuttuu hyvä yhtye, niin kannattaa tarttua.

Kyllästymä on enemmän kuin hieno levy. Se on tumma tunnetila. 

06.02.2017, Napero
Muita demoja Lisää »
Akustinen  |  
https://fi-fi.facebook.com/Korh.fans/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2030
Palaa »