Concrete Swine
Siberia Jam 74
CD
4+

Concrete Swine on riihimäkeläinen yhtye, jonka Siberia Jam 74 -EP:n kaikista puolista huokuu kokemuksen ja kypsyyden mukanaan tuoma etulyöntiasema ja osaaminen. Näin mainiota metallin raja-aitoja vain etäisesti ja kevyesti hyväilevää pakettia ei ole hetkeen tullut vastaan, ja yhtyeeltä voidaankin varmasti jäädä odottamaan lisänäyttöjä, sen verran toimivan EP:n bändi on pihalle pukannut.

Yhtye soittaa mukavan raskaalla otteella 70-lukulaisen makuista bluesahtavaa rockia, joka flirttailee käsivarren mittaisen matkan päästä hyvin varhaisen stonerihtavan doomin ja Black Sabbathin kaltaisen esihistoriallisen perusheavynkin kanssa. Maukkaan bassovetoiset biisit on kuorrutettu paksulla kerroksella vanhakantaisen pörröisesti soivia kitarariffejä, eikä soundin retrohenkisyydessä ole säästelty. Samalla seokseen on kuitenkin tungettu aimo annos nykyaikaa, mutta petollisen ovelasti: kaikki soittimet kuuluvat upeasti ja kauniisti, mutta kokonaisuus on onnistuttu pitämään vanhan oloisena, tinkimättä kuitenkaan hifistelystä vähääkään enempää kuin mitä valittu tarkoituksellisen muka-tuhnuinen soundimaailma vaatii. Jos varsinaisen metallin puolelle ei montaa kertaa eksytäkään, on riffipitoisuus kuitenkin sitä luokkaa että metallidiggarinkin korvat nauttivat varauksetta.

Määrätietoisesta panostuksesta kertoo saatekirje: miksausta ja masterointia on tehty kokeneiden ja huippuyhtyeiden kanssa kannuksensa keränneiden ulkomaiden mestarismiesten avulla. Kun bändin miesten ja Hammond-vierailijan omatkin entiset ja nykyiset yhtyeet taitavat olla ihan kelvollisia metallipumppuja ja muita bändejä, ainakin pikaisen nettihaun perusteella, on kasassa joukko joka pystyy puhaltamaan uutta pöhinää vanhaan musiikkityyliin. Siinä Siberia Jam 74 onnistuu.

Taidon, panostuksen ja kokemuksen myötä on syntynyt levytys, jolla vanhaa on uudistettu hyvällä maulla, ja jonka käsinkosketeltava letkeys muuttuu vaivattoman oloiseksi mutta teräksisen taitavaksi soitoksi. Niin käy kun homma on todellakin hanskassa. Ja juuri siinä Betonipossun äijät ovat erinomaisesti onnistuneet. Lisää!

05.01.2017, Napero
Muita demoja Lisää »
Brezhnev's Cocktail  |  Ural Express  |  
https://www.facebook.com/Concreteswine Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1134
Palaa »