Owler
Soil
CD-R

Alkuvuodesta julkaistu Owlerin omakustanne Waves avasi ikkunan oululaisbändin maailmaan. Waves olikin varsin onnistunut sekoitus eri tyylilajeja, joten jatkolta on lupa odottaa paljon. Valitettavasti viiden biisin mittainen cdr-julkaisu Soil on pikemminkin hienoinen harha-askel.

Soilin musikaalista antia voisi luonnehtia melodiseksi tunnelmametalliksi kaihoisalla otteella. Postmetalmaisuus on jäänyt taka-alalle ja parrasvaloihin on noussut varsin tavanomainen kotimainen raskasmetallimelankolia. Ei sillä, että Soil huono olisi, mutta hienoinen tyylimuutos ei vain herätä yhtä hyviä tuntemuksia kuin edeltäjänsä.

Soundimaailma on selkeä ja tunnelmapitoisuus hyvin kohdallaan. Puhtaat laulut ovat kelvollista tasoa sen suurempia tuntemuksia herättämättä. Bändillä tuntuukin olevan hieman hakuessa miten tehdä omaleimaista musiikkia ja näinpä lopputuloksena syntynyt hieman sludgehtava sekä ajottain doomahtava tunnelmametallipaketti jättää hieman toivomisen varaa. Nillityksistä huolimatta lopputulos on enemmänkin myönteinen kuin nihkeän negatiivinen.

29.12.2016, Serpent
Muita demoja Lisää »
Waves  |  
https://www.facebook.com/owlerband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 597
Palaa »