Shaylon
Forgotten Realms of Wonders
MCD
4

Yhdysvaltalaisen Shaylonin esikois-EP on kotikoneilla äänitetyksi omakustanteeksi poikkeuksellisen laadukas tapaus. Musiikillisesti Shaylon kulkee Nightwishin ja kumppanien jalanjäljissä, mutta siinä missä monet nykyiset sinfoniametallibändit tukehduttavat sävellyksensä ja soittonsa orkestraatiomuurin alle, Forgotten Realms of Wonders sisältää ihan oikeita biisejä ja hillitymmän musiikillisen paletin. Ei lapsikuoroja tai Prahan sinfoniaorkesteria, vaan pelkästään tarttuvia sävellyksiä.

Soitannollisesti, sovituksellisesti ja sävellyksellisesti Forgotten Realms of Wonders on vakuuttava paketti ollakseen yhtyeensä ensimmäinen tuotos. Kappaleissa on koukkuja, hienoja melodioita ja dramaa enemmän kuin riittävästi, mutta silti missään välissä touhu ei hajoa käsiin. Suosikikseni muodostui kakkosraita Revelation's Time, josta löytyy EP:n paras kertosäe sekä rehellisen suoraviivainen groove. Vastaavasti EP:n heikointa antia on turhaan vahvasti Nightwish-pastissilta haiskahtava päätösraita The Wolf and the Mermaid. Musisointi ei ole virtuoosimaista revittelyä, mutta kappaleisiin se ei sopisikaan, ja jokainen soittaja on riittävästi oman instrumenttinsa tasalla. Silti on nostettava hattua yhdelle jäsenelle: solisti Tina Diggsin tulkinta on laadukkaampaa kuin esimerkiksi mitä parilla edellisellä Sirenian levyllä on ollut tarjota.

Etenkin soundeista kuulee, että äänitysbudjetti on ollut pieni. Lauluista kuulee äänikorttirajoitusten tunkkaisuutta, rummut naksuvat vuoroin turhan kovaa tai liian hiljaa ja niin edelleen. Nämä ovat kuitenkin odotettavissa olevia puutteita, kun otetaan huomioon (en vain pääse tästä faktasta ohi), että EP on äänitetty kotiolosuhteissa. Kotikoneäänitykseksi Shaylonin esikoinen omaa oikein passelit soundit.

Toivottavasti Shaylon saa lupailemansa esikoiskokopitkän tehdyksi ja julkaistuksi, sillä jos kappalemateriaalin taso pysyy tällaisena, on lupa odottaa kovalaatuista pakettia. Myös sittemmin julkaistu Astro Girl -digisingle kuulostaa keskivertotekemistä paremmalta. Pitänee myös toivoa, että Charly Urson kipparoima poppoo saa taakseen levy-yhtiön, jotta bändi löytäisi tiensä ihan oikeaan studioon äänittämään ja soundien tunkkaisuudesta päästäisiin eroon.

06.12.2016, Aleksi Peura
http://shaylon.bandcamp.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 827
Palaa »