Lone Madman, The
Dreary Task
MCD

Muutaman vuoden ikäisen The Lone Madmanin agendana on kumartaa perinteisen doomin suuntaan. Bändi siinä jossain määrin myös onnistuu. Sen kuulee väistämättä että Reverend Bizarret ja heidän esi-isiensä tuotokset ovat olleet lähtökohtana Dreary Task EP:lle. Neljästä biisistä (sis. lyhyehkön intron) on saatu aikaan 35 minuuttia katkeraa tilitystä maailman pahuudesta. Harmi, että toteutus hieman vesittää sitä mitä doom tarvitsee: uhkaavuutta näistä biiseistä ei tahdo löytyä.

Vaikka Invocationissa ”munkkikuoroa” kuullaankin, kuulostaa se vain tahattoman koomiselta ja väkinäiseltä. Oh Deathissa sen sijaan on jo alusta lähtien huomattavasti enemmän tunnetta mukana, eikä käy kieltäminen etteikö herroilta ja yhdeltä naiselta luonnistuisi pätevä riffittely ja todella hitaasti mateleva tunnelmointikin.

Kitaran lisäksi laulusta vastaavan Inkilän tumman miehekkäässä äänessä on paikoitellen kylmiä väreitä aiheuttavia sävyjä ja ulosanti kaikkineenkin varsin monipuolista. Lausuminen vain sattuu paikoitellen olemaan sellaista mongerrusta ettei aina tiedä, jatkuuko laulu latinaksi vaiko englanniksi.

Selkeästi The Lone Madmanissa on kyllä paljon potentiaalia, kunhan bändi kerkiää vielä muutaman vuoden kasvaa niin ihmisinä kuin soittajinakin. Keikkoja ja uusia biisejä alle vaan, niin eiköhän ne The Lone Madmanin demonitkin käy sieltä syvyyksistä paremmin kumpuamaan.

17.11.2016, Tuomio Harju
http://www.facebook.com/thelonemadmanofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 476
Palaa »