Darklaid
Modus
CD-R

Kotimaista Darklaid-kaksikkoa voisi puhtaasti musiikin puolesta kuvailla dark metaliksi. Näin itse asiassa muhoslainen bändi näyttää itseäänkin Facebook-sivuillaan luonnehtivan. Kaksikon synnyttämä Modus on kuuden kipaleen cdr-omakustanne, joka velloo melankolisissa vesissä. Musiikki on vahvan tunnelmoivaa ja melodista metallia, jossa voi aistia erilaisten äärimetallien vivahteita, mutta aina synkkyyteen ja surumielisyyteen heijastellen.

Modusin musiikki ei ole sinänsä mitään uutta ja erikoista, mutta sen pohjatyö on yllättävänkin vankkaa. Levyn kaihoisuus ja sitä varjostavat melodiat toimivat hyvin keskenään. Levyn yllättävin varjopuoli tulee kuitenkin laulujen puolelta, jotka jakaantuvat sekä tyylin että tason puolesta kolmeen kastiin.

Parasta a-ryhmää edustavat karkeat rääkylaulut, jotka ovat paitsi ulosanniltaan miellyttävät, myös hyvin yhteensopivat musiikin kanssa. Näitä kuulisi teoksella lisääkin. Tilaa on kuitenkin annettu myös örinätyölle, joka on sinällään ihan kelpoa tasoa, mutta tuntuu tässä yhteydessä hieman turhalta. Levyn ehdottomasti heikoin lenkki on puhtaiden laulujen osuus ja näitä on mukana valitettavan paljon. Laulajan ongelma nimittäin on se, että hän ei varsinaisesti osaa laulaa. Ääni on heiveröinen, lähes anteeksipyytelevä ja väärällä tavalla herkkä. Oikeastaan lähes ujo. Näitä hetkiä kuunnellessa olo tuntuukin lievästi vaivaantuneelta.

Vaikka Darklaidin pohja on vankka, laulutyöt vesittävät kokonaisuutta merkittävästi. Synkistelevään nautintomatkaan on vaikea heittäytyä mukaan, kun laulujen taso on kauniisti ilmaisten epätasainen. Jos tämän kanssa kykeee elämään, on luvassa kohtuullisen hyvä demohenkinen teos lajissana.

25.10.2016, Serpent
https://www.facebook.com/darklaid/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 927
Palaa »