Dimman
Shattered
CD-R
3

Viime vuonna pelinsä avannut Dimman tuntui tuolloin kovin raakilemaiselta melodisen metallin tekijältä, jolta löytyi puutteita lähes joka puolelta. Onkin ilahduttavaa huomata, miten bändi on reilussa vuodessa petrannut huomattavasti. Shattered tuntuukin nostaneen bändin tasoa huomattavasti.

Kahdesta reilut kolme minuuttia kellottavasta biisistä koostuva Shattered edustaa modernia näkemystä melodisesta metallista. Tietynlainen Göteborg-viba on yhä vahvasti läsnä, mutta samalla yhtye seisoo omilla jaloillaan. 2010-lukulainen nykypäiväisyys tulee esille lähinnä djenttaavissa riffeissä ja rytmikikkailuissa. Muutoin meno on yllättävänkin turvallista ja perinteistä.

Kipaleet ovat huolellisesti tehtyjä, joskin hieman turhankin varman päälle pelattuja ja yllätyksettömiä. Näitä kuitenkin kuuntelee ihan sujuvasti ilman ärräpäiden läsnäoloa. Soundit ovat nyt selvästi edeltäjäänsä paremmat ja laulupuolellakin bändi on satsannut selvästi enemmän hyvätasoiseen örinään. Kliseiset puhe- ja kuiskuttelukohdat tuntuvat hieman kiusallisilta, mutta niiden kanssa kykenee elämään.

Dimmanin kehityskaarta tarkastellessa voisin hyvin kuvitella yhtyeen levyttävän albumikelpoista kamaa jo lähitulevaisuudessa. Vielä on kuitenkin paljon varaa hiomiselle ja biisien toimivuuden kanssa petraamiselle.

08.10.2016, Serpent
Muita demoja Lisää »
Poltetun veden pinta  |  
https://www.facebook.com/Dimman Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 606
Palaa »