Callidice
Scarlet
CD

Aiemmin Archon-nimellä operoinut suomalaiskvintetti on vaihtanut nimensä Callidiceksi. Sen myötä yhtye on tuupannut ulos Scarlet-omakustanteen, jolle on mahdutettu viisi biisiä modernia metallia. Melometallin lisäksi yhtye kumartelee jonnekin metalcoren ja ties minkä suuntaan, joten lopputulos on eriskummallinen sekasikiö, jossa on vaikutteita vähän sieltä sun täältä.

Välillä öristään, toisaalla lauletaan puhtaita. On mukana dramaattisia koskettimiakin. Rummuissa tatsi on teollisuussävyinen. Kitarat ovat saaneet grooveensa mukaan ripauksen djentiä. Kaikessa on nykypäivää leimaama muovisuuden tunne mukana. Eikä bändi ole varsinaisesti kevyt, vaikka osa meiningistä tuokin mieleen lähinnä puhkituotetun suomirockin.

Rehellisesti sanoen Scarlet on juuri niitä levytyksiä, joiden kohdalla tuntuu se punainen lanka jossain kohdalla kadonneen. Kaikkea on paljon, vähän liikaakin, ja lopputuloksena yhtye meinaa ajaa karikolle useammin kuin kerran. Biiseistä on vaikea innostua, sillä hyvistä soundeistaan huolimatta niistä löytyy varsin vähän mitään kehaistavaa.

Jos jotain, Callidice olisi tarvinnut tuottajaa, joka pitää langat käsissään ja tuonut mukaan jonkinlaista eheyttä. Hyvään teokseen kun ei vielä riitä se, että osaa soittaa tai että soundit ovat hyvät. Eikä tätä pelasteta edes sillä, että erilaiset laulusuoritukset sujuvat hyvin. Scarlet tuntuukin vääjäämättä sekalaisista osista kasaan raavitulta tilkkutäkiltä, joka on lopulta vähemmän kuin osiensa summa.

08.10.2016, Serpent
https://www.facebook.com/Callidice/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 789
Palaa »