Psycherosion
Ties of the Past
CD-R
2+

Kuopiosta kotoisin oleva Psycherosion tarjoilee ensi-EP:llään puolituntisen progemetallia, jossa kotikutoisuus kuuluu niin hyvällä kuin huonolla tavalla. Ihan aluksi on nostettava yhtyeelle hattua, sillä jos äänitteiden lähtötaso on tämä, potentiaalia löytyy vaikka sitten mihin, vaikka ensimmäinen yritelmä ei kovin onnistunut teos olekaan.

Suurin yksittäinen ongelma levyllä on se, että kappaleet tuntuvat raakileilta, keskeneräisiltä ideakeoilta ilman kunnollista koheesiota. Etenkin kakkos- ja nimikkoraita Ties of the Past vaikuttaa pelkältä riffiä riffin perään -putkelta, jossa flow ja punainen lanka hukkuvat nopeasti; vielä kun otetaan huomioon, että kappaleen kesto huitelee yli seitsemässä minuutissa, varaa ilmaisun tiivistämiselle olisi rutkasti. Nyrkkisääntönä kaiken taiteen kanssa on se, ettei teos ole valmis, kun mitään ei voi enää lisätä siihen, vaan kun siitä ei voi enää ottaa mitään pois. Nyrkkisäännön seuraaminen ei tarkoita AC/DC-tyylistä yksinkertaisuutta tai funeral doomia, vaan että jokaisella nuotilla on oltava täysi merkitys ja oikeus olla mukana lopullisessa tuotoksessa oli genrevalinta mikä tahansa. Ties of the Past ei toteuta ihannetta, vaan ideoita ketjutellaan aina vain lisää, vaikka edellisetkin ovat raakileita.

Ideavyöryn joukosta löytyy aidosti hyviä ajatuksia ja hetkiä, jotka jäävät valitettavan keskeneräisiksi. Esimerkiksi Caricature of Perfectionin tunnelmoinnin voisi saada lisävaivalla toimimaan oikein mallikkaasti; samoin Thousand Years of Chaosin kertosäkeessä on koukkua, melodiaa ja pointtia enemmän kuin riittävästi. Toteutus kun vielä saataisiin samalle tasolle.

Lienee selvää, että kotioloissa äänitetty demo ei ole mikään hifistin päiväuni, mutta silti jotkin tuotannolliset ratkaisut askarruttavat. Etenkin kitaran miksaaminen käytännössä yksinomaan vasempaan korvaan saa kokonaissoundin vaikuttamaan vajavaiselta; laulu on myös liian pinnassa ja rummut liian hiljaisella… Nämä ovat toki ymmärrettäviä puutoksia, kun kotikoneella miksataan, mutta puutoksia yhtä kaikki.

Psycherosionissa on paljon potentiaalia, mutta vielä se ei ole löytänyt uomaansa. Ronskimmalla idealeikkurilla, harkitummalla sovittamisella sekä ammattimaisemmalla studiotyöskentelyllä (eikä lisätuntien käyttäminen treenikämpillä yhteissoittoa hioen pahaa tekisi) yhtyeellä olisi mahdollisuudet nousta maamme progemetallin A-kastiin. Matka on pitkä, mutta jokainen matka alkaa ensimmäisellä askeleella.

25.09.2016, Aleksi Peura
https://www.facebook.com/psycherosion/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 892
Palaa »