Karmia
Alive
MCD
3-

Visual Kei mainittu! Karkuun! Juoskaa niin kuin ette koskaan ole vielä juosseet!

Karmia on helsinkiläinen alternatiivirock/metalli/poppibändi, joka ujostelematta ilmoittaa poikkeavansa länsimaisista kilpailijoistaan japanilaishenkisen Visual Kei -ulkomuotonsa avulla. Noh, jos yhteen sivuilla olevan kuvamateriaalin raskauttavaa todistusaineistoa katselee, niin on pakko sanoa Dingon omassa ajan hampaan pahasti nakermassa räävittömyydessään aikanaan olleen ulkomuodoltaan lähempänä Japanin androgyynejä kummajaisia. Karmia ei aivan siinä sarjassa pärjää, liian vaisuksi tuo ulkonäkö on nimittäin tainnut jäädä suhteessa eksoottisen Orientin esikuviin.

Karmian musiikki omakustanteisella Alive-EP:llä on melkoista hybridiä. Jokunen hyvinkin metallinen riffi kohtaa onnistuneesti popahtavia melodioita, jenkkityylisestä alternatiivirockista ja ehkäpä metalcorenkin pehmeämmästä päästä poimittuja elementtejä, ja jotenkin oikein varhaisesta Rasmuksesta etäisiä muistikuvia tuovan laulutavan. Vauhtia biiseissä riittää, ja melodiantajua bändillä on roppakaupalla, kuten myös kyky luoda biiseihinsä osioita jotka sopivat varmasti fanilauman mukanahuudettavaksi. 

Tuotannollisesti Alive on kelpo EP. Soundi on puhdas, ja paljastaa soiton yksityiskohtia kiitettävästi. Ja siihen Karmia sitten hiukan kompastuukin. Siinä missä instrumentteja käsitellään varsin taitavasti, on laulupuoli puolestaan välillä kovin falskia. Hardcoremaisten örähdysten keveys menee vielä bändin jäsenten nuoruuden piikkiin, mutta erityisesti slovarissa Icarus otetaankin sitten sellainen puhtaan laulun pohjakosketus, että välillä tuntuu kuin laulaja työstäisi aivan eri biisiä kuin muu yhtye pianoineen. Niin kauan kuin soitossa pysyy vauhti päällä ja meno rankempana, ei juuri Mike Monroen livenä asettaman minimitason alapuolelle vajota, mutta joko hitaammassa kappaleessa on otettu perinteisen sävellystyön sääntöihin reippaasti välimatkaa ja aivan ikiomat opit käyttöön, tai sitten laulaja ei etsii nuottia kuin Helen Keller karannutta kissaansa. Tulos on aika (öhö-öhö!) karmia.

Karmian kannattaisi pitäytyä vahvuuksissaan ja tehdä menevää alternatiivirockiaan, ehkä vielä aavistuksen verran Alivea raskaammalla otteella. Yhtyeen soundissa on jossain haudattuna jotain joka tuo hämärästi mieleen juurikin Japanin, ja sitä puolta olisi hyvä yrittää ruokkia ja vahvistaa, jos Visual Kei todellakin on bändin oma juttu. Itselleni tällainen poppirokkisekasotku ei oikein maistu, mutta kyllä Karmialla potentiaalia on, kunhan se viimeinen ponnistus jaksetaan vielä ottaa... ja slovarit viedään jo sävellysvaiheessa saunan taakse hyväksi todetulla tavalla prosessoitavaksi.

20.09.2016, Napero
https://www.facebook.com/officialkarmia/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 386
Palaa »