Fragilehollow
Entity
CD-R
3

Helsinkiläinen Fragilehollow ei ole liikkeissään kiirehtinyt. Alun perin 1997 Prophet-nimellä aloittanut, mutta demojen ja yhden EP:n jälkeen 2001 Fragilehollow'ksi muuttuneena yhtye jaksoi jatkaa vuotee 2006 asti. Todisteeksi siitä jäi pari pienjulkaisua ja Avantgarde Recordsin julkaisema debyytti Effete Mind (2003). En tiedä mitä tässä välissä on tapahtunut, mutta vuosikymmenen levytystauko katkeaa nyt omakustanteiseen kakkosalbumiin Entity.

Hassua sinänsä, että Entitystä mainittiin jo Imperiumin Instant Pleasure -arviossa vuonna 2006, mutta niin vain levyn julkaisu venähti näinkin pitkälle. Levytysvuotta ei kansipaperista löydy, eli se onko levytys nyt sitten vuosikymmenen takainen vai uusi, jää mysteeriksi, mutta samapa tuo, sillä sisältö ratkaisee.

Fragilehollow'n ote jää epämääräiseksi. Aloituskappale Replace Me on melko tyylipuhdasta Katatoniaa, kun taas jatkona seuraava em. Instant Pleasure korvaakin nojaa edeltääjänsä enemmän hard rock -linjaan. Niinikään sinkulta löytynyt Lonely on puolestaan haikeaa slovarointia jonnekin HIM-suuntaan. Gods Of Dream on taas yhtäältä ärsyttävää rokin renkutusta, ja toisaalta samalla kertsissään ihan hyvää tunnelmointia.

Entityn yhdeksän biisiä ja 40 minuuttia taitaakin upota juurikin hajanaisuuteensa. Levyllä on hyviä kappaleita, mutta myös turhaa poukkoilua, joten se ei oikein aina ole selvää, mihin suuntaan bändi haluaa mennä. Mutta ei se kuitenkaan levyllä pahinta ole, sillä hajanaisuuden sijaan Entity kapsahtaa enemmänkin siihen perinteiseen tavanomaisuuteen, se kun ei paljoa muistijälkiä itsestään jätä.

20.09.2016, Janne Rintala
http://www.fragilehollow.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 364
Palaa »