Beaten Soil
Demot 2011-2015
CD-R
3

Kotimainen Beaten Soil ei ole tyypillinen yhden pikkukaupungin bändi, vaan koostuu miehistöstä, joka on levittäytynyt ympäri Suomea useampaan kaupunkiin. Nelimiehisen yhtyeen tähänastiset tuotokset on nyt kasattu yhdelle kiekolle, joka käsittää bändin antia vuosilta 2011 - 2015.

Soundcloudistakin kokonaisuudessaan löytyvä demokooste sisältää kuusi biisiä, joita yhdistää painotus melodiseen death metal -vivahteiseen musiikkiin. Mieleen tulee raskaimmillaan At the Gatesin riehakas energisyys ja kevyemmillään 90-luvun puolivälin In Flames kumppaneineen. Dark Tranquillityn ja vastaavat noihin aikoihin minun laillani löytäneet ovat luultavasti välittömästi sinut Beaten Soilin musiikin kanssa.

Nelikon luoma musiikki ei siis ole sinällään omaperäistä, vaikkakin nykypäivän genretapauksiin heijastettuna ehkä jopa hieman retroa. Ero on vain siinä, että tämä tavara ei heijastu kasariin tai seiskariin, vaan juurikin ysärin aikaiseen "melokuolon" kulta-aikaan. Tuon ajan tarjontaan nähden vuosien 2011 ja 2015 välissä nauhoitettu tavara ei ole massasta erottuvaa, eikä edes kovin hyvää, vaan lähinnä tyypillistä demokamaa sen kummemmin vaakakuppien suuntaan jos toisenkaan kallistumatta.

Nykypäivän mittatikulla katsottuna asia ei varsinaisesti muutu. Beaten Soil on kasannut biisinsä hyvin ja genreuskollisesti, mutta samalla se kierrättää kaikkia kliseitä aina riffeistä lähtien ja jopa ankeat puhekohdat mukaan sisällyttäen. Soundeiltaan demokooste on hyvää keskitasoa. Laulupuolen vihaiselle ärjynälle sen sijaan lämpenen hieman enemmän, sillä tällaista vihaisuutta ei tässä genressä yleensä kuule. On toisaalta makuasia miten hyvin tai huonosti moinen muuten keveään melodisuuteen istuu.

Demot 2011-2015 ei ole millään tapaa huono kokoelma, mutta genressään Beaten Soil on valitettavasti kovin keskinkertainen ja hiomista kaipaava tapaus.

08.09.2016, Serpent
https://soundcloud.com/beaten-soil Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 462
Palaa »