Dorothy Polonium
Dorothy Polonium
MCD

Dorothy Polonium on jyväskyläläinen ovelaa alternatiivimetallirockhybridiä soittava yhtye, jonka jäsenillä on runsaasti taustaa erilaisissa yhtyeissä, niin metallisissa sellaisissa kuin muissakin musiikin lajeissa. Kasattu kokemus todellakin kuuluu Dorothy Polonium -EP:llä, ja vaikka genre taitaakin olla sekoitus kaikkea ja vähän muutakin, musiikki toimii loistavasti.

EP:n neljä biisiä ovat pohjaltaan rankanlaista alternatiivirockia, mutta runsailla metallivaikutteilla höystettynä. Avausbiisin ensimmäinen riffi on jopa nu-metallihtava, mutta sen suunnan vaikutteita ei kyseisen biisin jälkeen juuri lisää kuulu. Onneksi. Musiikki on todella virtaavaa, ja joissain kohdissa viittaa jenkkiläistyyliseen raskaaseen nykyrockiin. Metallista on lainailtu vaikutteita sieltä mistä milloinkin parhaat ainekset kappaleisiin on löydetty, erityisesti lead-kitaroihin ja rumputöskentelyyn.

Tuotannoltaan EP on loistavaa työtä, ja kelpaisi varmasti levy-yhtiötasoiseenkin julkaisuun. Bändin soitto on ammattimaisella tasolla, ja erityisesti hattua on nostettava itse Dorothylle, eli Noumenasta tutulle Suvi Uuralle. Ensimmäinen mieleen pulpahtanut vertailukohta leidin äänelle aavistuksen verran puolivillaisen ensikuuntelun jälkeen oli hiukan toisenlaisilla musiikillisilla laitumilla painineen edesmenneen Velcran Jessi, mutta tarkemmin tutustuttua on todettava että Suvin ilmaisu on hyvin laajaskaalaista. Ääntä ja variaatioita löytyy puhtaista lauluista kovaankin huutoon. Erinomaista työtä, siis.

Aluksi ajatuksen tasolla ärsyttävän genresekasotkun keskeltä löytyy siis osaava yhtye, jolla on selkeästi hallussaan niin biisikirjoitus ja soittotaito, kuin visio siitäkin mitä kappaleiden pitää soundillisesti sisältää. Tämän EP:n perusteella Dorothy Polonium on valmis paketti levytyssopimusta varten, ja ilmeisesti lisääkin musiikkia on jo tarjolla.

(Pahoitteluni bändille arvostelun kohtuuttomasta viivästymisestä. CD-r lojui keskeneräisten töiden pinossa kauan, se kun ei nimittäin suostunut toimimaan yhdessäkään talosta löytyneestä kuudesta CD-soittimesta, ja vasta sen kantaminen puolivahingossa auton iänikuiseen kieputtimeen salli sen kuuntelemisen... Olisihan tähän ollu mukavaa tutustua jo aikaisemminkin.)

08.09.2016, Napero
https://www.facebook.com/dorothypolonium Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1804
Palaa »