Phantom of Insanity
Regrets
CD
3+

Regrets on tamperelaisen Phantom of Insanityn saatekirjeen mukaan bändin toinen julkaisu. Se tarkoittaisi, että jossakin piileskelee yhtyeen ensimmäinenkin demo. Sellaisesta ei kuitenkaan oikein tunnu löytyvän tietoa nettihaulla, joten liekö kyse jostain kuoliaaksi vaietusta Mikseri.net- tai Soundcloud-viritelmästä? Tiedä häntä, mutta tätä EP:tä ei ainakaan tarvitse tulevaisuudessakaan häpeillä.

Regrets on jonkilaista rentotempoista ja pehmeähköä melodeathia, ja toimii omakustanneluokassa varsin mainiosti. Varsinaista runttausta ei viideltä biisiltä löydy, mutta ihan kekseliäitä musiikillisia ideoita kyllä, joskin pitkälti pysytellen perinteisten genrerajojen sisällä. Erityisesti on kuitenkin mainittava kolmosbiisi Cold or Grave, jonka alku saa välittömästi mieleen nousemaan Primordialin, ja biisin loppupuolikin voisi kelttiläisemmin soundein ja erilaisella laululla olla kyseisen yhtyeen tuotos.

Teknisesti levy on kohtuullisen hyvin tehty, eikä soundin ylikiillottamiseen ole onneksi sorruttu. Äänimaailma pysyy yhtenäisenä, soitosta ei löydy mitään suurempia töpöjä, ja kappaleet ovat selkeästi yksilöitä, joilla on jokaisella oma luonteensa ja omia koukkujaan.

Phantom of Insanity on pyöräyttänyt ulos varsin kelvollisen EP:n, jolta ei juurikaan moitittavaa löydy, ja josta saa miellyttäviä mikrokicksejä sen verran että siitä jää mukava jälkimaku. Samalla se kuitenkin napakkuudestaan huolimatta pysyy hiukan testatulla ja turvallisella alueella, ja pelaa osin varman päälle. Mukava levykäinen Regrets ilman muuta on, ja yhtye olisi kenties joskus mukava nähdä livenä, vaikkapa lisukeannoksena jonkin suuremman nimen lämmittäjänä.

18.08.2016, Napero
https://www.facebook.com/Phant0mOfInsanity Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 812
Palaa »