Kuolevainen
Kapina
CD-R
2

Kuolevainen kuuluu vielä toistaiseksi tuntemattomiin kotimaisiin soolosuuruuksiin. Anssi Söderenan yksin toteuttama Kapina on seitsemän biisin mittainen cdr-julkaisu, jonka sisältöä voisi kaiketi kuvailla fantasiaheviksi.

Musiikillisesti tämä tarkoittaa folkin ja black metalin ristisiitosta runsailla puhepätkillä, jotka edustavat julkaisun tarinallista kerrontaa. Tästäpä onkin oiva aasinsilta levyn heikkouksiin. Puhepätkät kertovat eräänlaista fantasiatarinaa sadunomaisesti puhuttuna. Taustalla pauhaavat köpöisesti tehdyt ääniefektit ja koskettimet. Mieleen tulee peruskoulun teatteriesitys, joka on vedetty niin sanotusti vähän sinne päin.

Ensimmäisen kertakuuntelun jälkeen näitä ei kuitenkaan tahtoisi kuulla enää uudestaan, mutta minkäpä teet. Myötähäpeä toteutuksen tasosta lienee lähin rehellinen tunne. Valitettavasti itse biisimateriaali ei ole järin paljon parempaa antia. Melodista ja tunnelmoivaa folk-/äärimetallia veivataan vuoroin ärinälauluin, vuoroin puhtain osuuksiin. Valitettavasti laulajan taidot eivät ole vaaditulla tasolla. Lopputulos kuulostaa ontuvalta ja vaivaannuttavalta.

Vähiten levyssä häiritsevät soundit, joita ei niitäkään voi kotikutoisuudestaan johtuen kehua. Ja toisaalta tässä kohtaa soundeilla on vähiten merkitystä, sillä kosketinratkaisut ja sävellykset yleensä ovat sanalla sanoen ankealla tasolla. Kun tähän mukaan on liitetty noloutta herättävät puheenpätkät ja puhtaat laulut, ei kelvollisilla rääkylauluilla paikata kokonaisuuden puutteita.

Ikävä sanoa, mutta Kapina on hyvä esimerkki siitä miten monella tavalla soolojulkaisut voivat mennä pieleen. Halukkaat voivat kuunnella Kapinan kokonaisuudessaan vaikkapa YouTubesta.

18.08.2016, Serpent
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 653
Palaa »