Nevicate
Nevicate
CD-R
3

Otetaan kourallinen Nightwishia, hyppysellinen Amaranthea ja kyynärän verran Joensuuta. Sullotaan nämä vuodeksi uuniin ja lämpötilasta huolimatta lopputulos muistuttaa Nevicatea.

Neljästä teini-ikäisestä ja yhdestä parinkympin rajapyykin ohittaneesta soittajasta koostuva Nevicate on nuori bändi. Tästä huolimatta keikkoja on tekijöille kertynyt plakkariin niin Nevicaten kuin muidenkin bändien kohdalla, eikä kokemusta ainakaan tällä saralla puutu. Tämä myös ilahduttavasti kuuluu, sillä Nevicate tuntuu monessa mielessä varsin valmiilta tapaukselta.

Musikaalisesti tarkasteltuna Nevicate tuo ensimmäisenä mieleen hiomattoman Nightwishin. Kosketinväritteinen ja melodinen kevytmetalli nojaa reilulla kädellä lauluista vastaavan Anni Kokkoseen heleään ääneen. Häntä on ilo kuunnolla ja ääni on kauneudessaan miellyttävän viaton. Sen sijaan kitaroista vastaavan Lassi Poralin taustaörinät tuntuvat tässä yhteydessä täysin turhilta, ja samalla suorastaan korneilta ratkaisuilta.

Nevicaten musiikki on easy-listening-soittoa sanan varsinaisessa merkityksessä. Neljän biisin mittainen demo ei aiheuta suuria hurraa!-huutoja, mutta toisaalta sitä on paha moittia millään tapaa huonoksi tekeleeksi. Biiseissä vain on kovin vähän mitään omaa ja erilaista, tai edes tarttuvaa ja mieleen helposti painuvaa osastoa. Tässä mielessä Nightwish-vertaukset eivät olekaan oikeutettuja; siinä missä Holopaisen ja kumppanien kunnianhimoinen paatoksellisuus on tarkkaan mietittyä ja jopa pakkomielteisen neron oloista sävellystyötä, Nevicate tuntuu lähinnä samoja latuja vetelevältä kopiobändiltä.

Kun huomioidaan näiden nuorukaisten ikä ja kokemus, lopputulos on varsin passeli. Kehuja on annettava myös soundeista, jotka paitsi sopivat levytykseen hyvin, palvelevat kuulijaa muutoinkin mukavasti. Nevicatessa on todella paljon potentiaalia, mutta yhtäältä vaatii paljon työtä, erehdyksiä ja onnistumisia, jotta kokoonpano voi luoda oman nahkansa tällaisella musiikilla ja nousta isompien varjosta isojen massojen kuultavaksi. Sellaiseen tämä musiikki selvästi kuitenkin tähtää.

13.08.2016, Serpent
https://www.facebook.com/nevicateband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 552
Palaa »