Ikivirhe
Arkadianmäen Nosferatu
CD-R
3+

Allekirjoittanut diggailee vilpittömästi Ikivirheen asenteesta, joka käy ilmi niin tämän kakkosdemon kansikuvasta, laulujen sanoituksista kuin myös yhtyeen musiikkivideoista: räävitöntä, epäkorrektia kantaaottavuutta josta ei huumoriakaan ole unohdettu. Vai mitä sanotte kansikuvasta jossa on kullatulla purukalustolla varustettu vampyyri-Alexander Stubb?

Ikivirheen ykkösdemosta kirjoitin pääosin ylistävän arvion toissavuonna, ja mukavaa kyllä kakkosdemonkaan kohdalla ei tarvitse liikaa käyttää punakynää merkkaamaan virheitä. Arkadianmäen Nosferatulla Ikivirhe on säilyttänyt suurimman osan Piimä-demon raivosta, mutta sävellyspuolella bändi on kunnianhimoisempi: minuutin mittaisista pikakaahailuista kannelmäkeläisbändi on siirtynyt pääosin kahden ja puolen, kolmen minuutin mittaisiin sävellyksiin joissa yhteen biisiin mahtuu enemmän kuin yksi idea.

Perusresepti on pysynyt samana: rosoinen yhdistelmä vihaista hardcorea ja metallia. Pääpaino ensiksi mainitulla, ei tätä oikein miksikään metallipunkiksi voi mennä kutsumaan. Moderni Lobotomia -biisissä bändi kuitenkin vetää niin tyylikästä Hellhammer-komppia että pitää oikein erikseen mainita se.

Demon ainoaksi todelliseksi miinuspuoleksi muodostuu soundien ohuus. Kitarasoolontynkien aikana tämä heikkous korostuu suorastaan häiritsevästi, muuten se ei ole fataali virhe. Mutta mitäpä treenikämppänauhoitukselta voi odottaa? Hiukan tuhdimpana tämä tuotanto voisi olla Ikivirheen kaltaiselle bändille aivan mainiota, rosoa ja ruostuneita teräviä reunoja ei nimittäin puutu, mutta silti soundi ei puuroudu.

Noin muuten Arkadianmäen Nosferatu on onnistunut tekele, vaikkei ole ainakaan merkittävästi esikoisdemoa parempi. Toisaalta se on kakkosdemoksi siitä mukava, että se osoittaa bändin sekä tunnistaneen omat vahvuutensa, eli silottelemattoman raivokkaan ilmaisun, että uskaltaneen samalla kehittyä.

26.05.2016, Jesse Ryhänen
Muita demoja Lisää »
Sedät on vallannu maailman  |  Piimä  |  
https://www.facebook.com/ikivirhe/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 670
Palaa »