Korh.
Akustinen
CD

Korh. on luovan moottorinsa Ville Korhosen sukunimestä lyhentämällä muodostetun kittiläläisen metallibändin nimi, eikä kovinkaan moni Kittilän ulkopuolella varmaankaan ole kyseisestä yhtyeestä koskaan kuullutkaan. Tutustumalla yhtyeen nettisivuihin saattaa ehkä ymmärtää mistä moinen varjoihin jääminen johtuu: bändin perustuotanto on raskaasta soundistaan huolimatta metalliksi hiukkasen turhan pehmeästi sävellettyä mollivoittoista alternatiivia, eikä jotenkin koukuta riittävästi. Kelpo biisejä, omanlaisellaan otteella, ja varsin hyvää yritystä... ja silti se jokin tuntuu puuttuvan.

Mutta olkoonpa Korhin perustuotanto ihan millaista tahansa, kun bändi lyö tiskiin seitsemän akustista sovitusta vanhoista biiseistään, on kyseessä todella kova pakkaus. Akustisen kitaran, paikoin aika äijämäiseksikin yltyvän laulun, cajon-perkussioiden ja pehmeästi soivan sähköisen lead-kitaran yhdistelmä yksinkertaisesti toimii, ja kepittää yhtyeen perustuotannon niin mennen tullen, että heikompaa hirvittää. Akustinen vaatii muutaman kuuntelukerran avautuakseen, mutta se on ehdottomasti vaivan arvoinen kokonaisuus. Eikä kuuntelussa kannata tyytyä yhtyeen itsensä "kuulijaystävällisimmäksi" tituleeraamaan Kihla-kappaleeseen; se on useamman kuuntelun perusteella seitsikon heikoin biisi, eikä haasta kuulijaa samalla tavalla kuin muut kappaleet.

Bändin sävellykset toimivat välillä raskaastikin rankaistujen akustisten kitaroiden varassa paremmin kuin sähkökitaroilla, ja cajonin pehmeä ja elävä sointi luo tummasävyisten biisien pohjalle oman tunnelmansa, jota voisi parhaimmillaan sanoa jopa shamanistiseksi. Kokonaisuudessaan puristisen akustisesta tuotteesta ei ole kyse, mutta laulavan kevyesti käytetty sähkökitara on niin tyylikäs ja tunnelmallinen lisäys kokonaissoundiin, että sitä ei aluksi edes tajua sähköiseksi soittimeksi. Kun Korhosen lauluääni vielä istuu akustiseen versiointiin kerrassaan loistavasti, pitäen pehmeät osat melankolisina ja nostaen rouhemmat kohdat aivan uudelle tasolle, on kasassa todella toimiva kokonaisuus. Miehen karhea huutoääni on juuri sitä mitä kappaleet kaipaavat aggressiivisemmissa osioissa, ja akustisen soiton kanssa se saa vielä sopivasti lisätilaakin. Ja kun Korhonen ei edes arkaile vetää biisien tulkintaa täysillä, on nostettava hattua todelliselle taiteilijalle.

Jos Korh. pystyy samaan livenä, on aika ripustaa sähköiset soittimet pidemmäksikin ajaksi naulaan ja aloittaa vaikkapa akustinen kiertue. Akustinen on kerrassaan loistava versio liki tuntemattoman yhtyeen omista biiseistä, ja tavalla joka ei edes saa kaipaamaan niiden sähköisiä versioita. Ja se on jo sinällään jotakin poikkeuksellista.

18.04.2016, Napero
Muita demoja Lisää »
Kyllästymä  |  
https://soundcloud.com/korhofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1770
Palaa »