Drawn Awake
The New Era
CD
4

2011 perustettu tamperelainen Drawn Awake on tähän menessä julkaissut EP:n / vuosi. 2012 tuli ulos Circle, 2013 Reflection ja nyt, näin loppuvuodesta 2014 The New Era.

Drawn Awake linjana on melodinen death metal, ja aika selkeästi tuonne naapurimaan Göteborgin suuntaan. Vaikka nelikon otteessa on havaittavissa mm. Whoracle-aikaisen In Flamesin piirteitä, on bändissä samalla edellämainittua hieman enemmän teknisyyttä, mutta ei mitenkään korostetusti. Ja mikä parasta, puhtaita lauluja ei kuulla vaan röhinää kuullaan levyn alusta loppuun. 

Kolmen biisin ja n. vartin mittainen EP The New Era soi takuuvarmana, ja siitä kuulee, että bändi tietää mitä on tekemässä. Vaikka biisikolmikko onkin varman kuuloista menoa, niin erityisesti keskimmäinen You Will Fall on levyn kohokohta. Kappaleessa soi perusriffittely ja sen rinnalla melodisen leadit,  mutta yleisote on svengaavan linjakas. Päätöskappale Diversion on niin ikään linjan mukainen, joskin hieman kulmikkaampi, mutta samalla välistä hieman härö.

Vaikka Drawn Awake ei täysin alleviivatusti sinne Göteborgin suuntaan kumarrakaan, niin kyllähän monet piirteet sinne viittaa. Siksipä se, mitä sisältö edelleen kaipaisi, olisi hieman iskevimmät kertosäkeistöt. Olkoonkin, että ajoittain jäin kaipaamaan biiseihin hieman vahvempaa dynamiikkaakin, niin näissäkin puitteissa levy on ammattimaista jälkeä, kiitos osin Astia-Studion Kipon miksaus/masterointikädenjäljen. Arvostan myös sitä, että bändi keskittyy ensin kärsivällisesti demoihin, ennen kuin lähtee suorilta käsin albumi-sarjaan. Kaiken kaikkiaan The New Era on vahva näyttö.

26.11.2014, Janne Rintala
Muita demoja Lisää »
Circle  |  
https://www.facebook.com/DrawnAwake Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1288
Palaa »