Ikivirhe
Piimä
CD-R
3+

Helsingin lähiöistä ponnistavan Ikivirheen yhdentoista biisin ja alle 18 minuutin mittainen esikoisjulkaisu ei turhia jahkaile: ensisekunneista tehdään selväksi että homman nimi on räkäinen ja vihainen hardcoren katkuinen punk. Bändi mainitsee vaikutteikseen esim. Terveet Kädet, ja aika oikean mielikuvan saa kun kuvittelee alkuaikojen Tornion ylpeyden sijoitettuna 2010-luvun pääkaupunkiseudun lähiöön.

Biisit ovat pääosin lyhyitä ja nopeita purskahduksia joissa syljetään ilmoille lähiöpahoinvointia yleensä n. puolitoista minuuttia tai vähemmän kestävissä kaahauksissa. Välillä bändi maustaa lähiöpunkkiansa hiukan metallisemmilla tai grindaavilla kohdilla, jotka istuvat musiikkiin hyvin ja antavat hiukan lisäpotkua muutenkin jo melko äkäiseen kohkaukseen. Turhia koukeroita biiseissä ei ole, paitsi niissä kahdessa pidemmässä biisissä, jotka ovat muutenkin demon heikointa antia. Tämmöinen hyvin simppeli ja pitkälti spontaaniin raivokkuuteen perustuva kama ei vain oikein toimi usean minuutin mittaisina biiseinä, ja etenkin demon pisimmän biisin, Känniset Akat -nimisen lopetusraidan, hidastelu- ja soolokohdat ovat aavistuksen köykäisenpuoleisia. Toinen hiukan pidempi biisi, Vitturätti, sortuu rasittavaan toistoon joka torppaa biisin. Lyhyemmät rykäisyt taasen toimivat oikeastaan kaikki hyvin.

Pienistä kömmähdyksistään huolimatta Piimä on siis kuitenkin pääosin sopivan rupinen, hiomaton, kaoottinen ja kompakti ilmaisussaan: jo ensimmäisellä julkaisullaan Ikivirhe on tehnyt korvia miellyttävää jälkeä. Ei oikein sovi sanoa että sävellysten ja sovitusten pitäisi olla tiukempia, sillä tälläkin levytyksellä läsnä oleva tietty sähellys on olennainen osa moisen kohkaus-hardcore punkin viehätystä, mutta eittämättä tälle julkaisulle on eksynyt mukaan muutama hiukan hutiin menevä hetki vaikka pääosin oikein oiva pelinavaus onkin.

04.11.2014, Jesse Ryhänen
Muita demoja Lisää »
Sedät on vallannu maailman  |  Arkadianmäen Nosferatu  |  
https://www.facebook.com/ikivirhe Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 754
Palaa »