K+K –Tactics
Earth of Life
CD-R
4

Nyt mennään kelluskelemaan aika veikeille vesille. K+K Tactics on monelle Imperiumin lukijalle tuttu oululainen bassoon ja rumpuihin perustuva duo, jonka tahtilajit ovat vaikeammasta päästä selvittää, ja itse musiikin genre vielä oudompi otus. Kun käytössä on vain mukavan lonksuvan puhdas basso ja säästeliään hillityt rummut, ollaan aika minimalistisen musiikin ääressä. Tai niin luulisi. Mutta kun maallikko yrittää miettiä mikä tahtilaji on kyseessä yhtään missään kohdassa vajaan viiden minuutin CD-R-promosingleksi päätynyttä Earth of Lifea, niin kyky ja henkiset työkalut loppuvat välittömästi kesken. Basso soittaa samaan aikaan bassokuviota ja melodiaa, eikä makuuhuonebasisti erehdy edes kuvittelemaan osaavansa tehdä saman perässä ainakaan tämän vuosituhannen puolella.

Biisin genre on vielä vaikeampi määrittää niin, että tuloksella olisi minkäänlaista uskottavuutta, mutta aineksia on ainakin metallista, jonkinlaisesta jazzista, sekä tietenkin progesta. Pehmeästä bassosoundista tulee mieleen ensimmäiseksi Cynic, mutta muita kuin basson lumoavaan äänenväriin liittyviä yhtymäkohtia ei sille suunnalle juuri löydy. Eivätkä metallivaikutteet muutenkaan ole mitenkään pinnalla, koko kiekolta kun ei taida löytyä ensimmäistäkään särkijän läpi ajettua ääntä. Outo ja mielipiteitä taatusti jakava mutanttilintu on kyseessä, mutta varmasti ainakin yhden pikaisen koekuulemisen arvoinen sellainen.

Apua löytyy onneksi YouTuben puolelta. Biisiin videoksi tehty hillittömän Kössi Kenguru -henkinen paperinpala-animaatio on mainiota katseltavaa, ja taitaa meille tyhmemmille paljastaa myös sen ninjamaisen ovelasti analyysiä pakoilevan tahtilajin.

Mitä tahansa K+K Tacticsin musiikki on, siitä on vaikea olla edes jollain tasolla pitämättä. Mitään valtavaa toistomäärää tämä ei yhdeltä istumalta todellakaan kestä, mutta pikaisena musiikillisena välipalana tämä voisi muistuttaa vaikkapa sashimi-pöydän inkiväärilastuja: päänsisäiset vastaanottimet puhdistuvat tällä biisillä niin huolellisesti, että esimerkiksi Bolt Throwerista voi siirtyä täysin kitkatta vaikkapa Sonata Arcticaan.

17.10.2014, Napero
Muita demoja Lisää »
Sub Specie Aeternitatis  |  
https://www.facebook.com/kktactics Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 923
Palaa »