Wall of the Eyeless
Wimfolsfestta
MCD
3

Venäläis-ruotsalaisen taustan omaava Wall of the Eyeless lähestyy death metaliaan vähemmän tutusta kulmasta. Yhtyeen musiikkia onkin luonnehdittu progressiiviseksi death metaliksi, mikä ei toki täysin väärin olekaan, muttei myöskään ole välttämättä aivan oikeille jäljille johtava. Neljän biisin Wimfolsfestta on vähintäänkin epätavanomainen levytys, jossa yhdistyvät niin kuolonkorinan, melodisen metallin kuin hevinkin piirteet.

Raskaimmillaan Wimfolsfestta iskee pöytään jyräävää ja tummasävyistä metallia melodioin sävytettynä. Kevyempi puoli onkin sitten aivan toista laatua: puhtaita lauluja, rock-riffittelyä ja kepeää, lähes fol rock -henkistä tunteiden tulkintaa. Väliin mahtuu myös melodisemman (death) metalin elementtejä. Tempomittarillakin yhtye tarjoaa vaihtelua: paikoin räimitään kohtuullisen reippaasti, kun taas suurin osa keskittyy enemmänkin keskitempoiseen kuljetteluun.

Lopulta Wall of the Eyelessin deathmetalmaisuus on melkoisessa vähemmistössä. Tämä ei toisaalta tarkoita sitä, etteikö yhtyeellä olisi hyviä hetkiä. Niitä kyllä on, mutta valitettavan harvassa. Itse musiikkia en lopulta luonnehtisi kovinkaan progressiiviseksi, vaikka kaksikon genre-surffailu kaikkea muuta kuin yksiulotteista onkin. Biisit eivät kuitenkana lopulta ole kovin mielenkiintoisia ja tuotantopuolikin edustaa lähinnä nykypäivän demotasoa. Örinälaulu ajaa asiansa jääden lähinnä keskinkertaisuuden tasolle ja puhtailla lauluilla ei ehkä Idols-semifinaaleita pidemmälle painuttaisi.

Valituksista ja puutteista huolimatta Wall of the Eyelessin konseptissa on jotain kiinnostavaa. Harmi vain, ettei vielä tämä minari edusta tämän parempaa työjälkeä. Yritystä on, mutta touhu vaatisi vielä paljon enemmän hiontaa.

26.06.2013, Serpent
https://myspace.com/walloftheeyeless Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 604
Palaa »