Pit Messiah
Pit Messiah
CD-R
3

Pit Messiahin historia kantaa viiden vuoden taakse, jolloin yhtyen esiversio sai alkunsa. Vuoden 2011 loppupuoliskolla nimeksi vakiintui Pit Messiah ja heti seuraavana vuonna yhtye myös esiintyi tällä nimellä. Varsinaisen demotusvaiheen yli bändi loikkasi ilmeisesti kokonaan ja siirtyi suoraan kunnianhimosiesti tekemään omakustanteista levyä. Nyt tämä täysmittainen cdr-levy, joskin kovin demomainen sellainen, on nähnyt päivänvalon.

Pit Messiahin ylipitkältä treenidemolta kuulostava omakustanne sisältää kaikkiaan kaksitoista raitaa deathille ja thrashille haiskahtavaa raitaa. Meno on genressään kovin tavanomaista ja tuttua, sekä hyvässä että pahassa. Riffit, sovitukset ja laulutyylit ovat kuin alan oppikirjoista poimittuja, eikä siinä sinänsä mitään vikaa olekaan. Reipastempoinen soitanta on paikoin varsin menevää, jos nyt varsinaiset kerrasta tai parista kolahtavat hitit tuntuvat uupuvan täysin. Vaikka sävellyksissä ei sinänsä mitään selkeitä ongelmakohtia tai vastakarvaan silitystä olekaan, biisimateriaali ei myöskään säväytä tai tarjoa mitään uutta, jota ei jo olisi kuultu lukemattomat kerrat paremmin tehtynä ja ennen kaikkea paremmilla soundeilla.

Omakustanteiseksi levyksi Pit Messiah -kiekolla onkin kovin ankeat soundit. Ja kun puhun ankeista soundeista, myös tarkoitan sitä. Levyn tuotantoa kun voisi lähinnä verrata vähemämn hyvin tehtyyn live-levyyn tai treenikämpällä vedettyyn live-taltiointiin. Soundit kuulostavat jopa nykypäivän demotasoon nähden vaisuilta ja vetämättömiltä. Siinä missä tällaista jaksaisi ehkä kuunnella sen kymmenen tai viiisitoista minuuttia kerrallaan, kokopitkän verran on jo aivan liikaa.

Laulupuolen örähtelyt ja ärinät ovat ihan passelia, joskin massasta erottumatonta kamaa. Biisimateriaali sinänsä taas potentiaalista, mutta hiomatonta. Vielä tällä materiaalilla maailmaa ei valloiteta, mutta ehkä undergroundissa nimeä sentään voi saada. Tästä tavarasta vain kahdeksan euron hintalappu kuulostaa niin kovin paljolta. Karkeasti sanoen puolet biiseistä pois ja vain parhaat esille sekä hinta kolmen euron tietämille, niin aletaan olla jossain hinnan ja laadun kohtaamisen tasolla.

26.06.2013, Serpent
Muita demoja Lisää »
Stoned to Death  |  
https://www.facebook.com/PitMessiah Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1283
Palaa »