Blasteracy
Combat Anthems
CD-R
4

Vuodesta 2010 asti toiminut Blasteracy tuo jatkoa parin vuoden takaiselle ensidemolleen (94 Grim Art of War, 2011). Aivan kuten tuolloinkin, myös Combat Anthems tarjoilee keskitempoista, murjovaa ja raskastekoista death metalia ilman teknistä kikkailua ja vailla minkäänlaista vasemman pikkurillin homostelua. Blasteracy tuntuukin luottavan lyijyisiin ja yksinkertaisiin riffeihin, ja jos se ei riitä, ollaan vääränlaisen musisoinnin parissa.

Combat Anthemsia on paha kehua omaperäiseksi. Bändin Hellbox- ja Panzerium-taustat tuoksahtavat kauas, eikä siinä mitään, kunhan tietää mitä on tilaamassa. Vaikka Combat Anthemsia ja koko Blasteracya olisi helppo ajatella jonkinlaisena sielunsukulaisena Bolt Throwerille, on tämän turkulaisyhtyeen meno paljon pelkistetympää. Riffit junttaavat enemmänkin punkahtavan rock-kaavan mukaan, vaikka toki samankaltaisuuksiakin on. Melodiapuolta ei juuri tarjolla, eikä moista edes varsinaisesti kaipaa.

Blasteracy kertoo nojaavansa vahvaan tarttumapintaan, mutta ehkä juuri tätä kaipaisi lisääkin. Vaikka riffeissä on sellaista yksinkertaisuutta, että näiden sisäistäminen ei vaadi musikaalista korvaa edes nimeksi, tuota tarttumakelpoista rajapintaa voisi olla paljon enemmänkin. Bändi kulkeekin juuri sillä rajalla voiko tästä enää simppelimmäksi mennä ja silti vielä jäädä mieleen. Onneksi lopputulos vakuuttaa, soundeja myöden. Myös basson ääressä viihtyvän Hepan murinoita on niin ikään mukava kuunnella.

Combat Anthems ei uusi genreä, eikä liioin tuo siihen mitään uutta. Tästä huolimatta demo jaksaa viehättää varsin hyvin omassa lajissaan. Keskitempoisen kuolonkorinan kannattajalle lähes varma valinta.

07.06.2013, Serpent
Muita demoja Lisää »
94 Grim Art of War  |  
http://www.myspace.com/blasteracy Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1084
Palaa »