Distress of Ruin
Predators Among Us
CD
4

Joensuusta on vuosien varrella tullut monenmoista metalliyhtyettä, ja vieläpä sarallaan varsin hyviä sellaisia. Näiden joukkoon pyrkii myös viisihenkinen, vuonna 2010 perustettu Distress of Ruin. Toiseen julkaisuunsa asti edennyt bändi onkin saanut valmiiksi lajissaan varsin hyvää tavaraa.

Predators Among Us on levittänyt työkalunsa isolle matolle. Toisesta ääripäästä löytyy raskasta, joskin melodista death metal -jakaria, kun taas toisessa reunassa mennään enemmänkin melodisen kevytmetallin puolella. Tältä reunalta löytyvät myös yhtyeen puhtaat lauluosiot ja vähemmän verevämpi meininki. Juuri vahvojen örinälaulujen ja sinänsä komeiden puhtoisten osuuksien takia meno tuokin mieleen toisaalta sekä Göteborg-piirit, että toisaalta myös jotkin Tuomas Saukkosen historiasta löytyvät yhtyeet.

Distress of Ruinin rajalta toiselle heiluminen ei varmasti ole kaikkien mieleen. Kevyestä raskaaseen ja takaisin siirtyminen on kuitenkin hyvin tehtyä kautta linjan ja viisikko osoittaa hallitsevansa eri ääripäät mallikkaasti. Kehuja on annettava niin ikään minilevytyksen soundeista laulujen ohella. Mutta riittääkö osaavuus ja hyvät soundit siihen, että tällaisella tavoitellaan myös riittävästi kuulijoita lajissaan? Aika näyttää, mutta potentiaalia ainakin luulisi olevan, sen verran suomalaissa sielunmaisemissa tämänkaltaisella tunnelmametallilla mennään.

Yhtyeestä kiinnostuneet voivat muuten ladata Predators Among Us -levytyksen sähköisessä muodossa bändin kotisivuilta ilmaiseksi. Se myös kannattaa, mikäli tämän tyylilajin musisointi yhtään kiinnostaa.

09.05.2013, Serpent
Muita demoja Lisää »
Insights  |  
http://www.distressofruin.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1434
Palaa »