System Overthrow
System Overthrow
CD-R
4

Testament-tribuuttiyhtye The New Orderin jäänteistä syntynyt System Overthrow on hollantilainen, käytännössä vasta parin vuoden ikäinen ja vanhan koulukunnan thrash metalin nimeen vannova orkesteri. Yhtyeen ensimmäinen työnäyte on bändin omaa nimeä kantava kolmen biisin demojulkaisu. Ja pakko myöntää, teoshan on lähes pelkkää rautaa.

Etenkin kiekon ensimmäinen veto, niin ikään bändin ja tekeleen mukaan nimetty System Overthrow, on pirullisen kova thrash-veto ilman turhia krumeluureja. Reipastempoinen, miellyttävän aggressiivinen ja varsin suoraviivainen biisi on saanut lisämausteita hieman myös perinteisen heavyn puolelta. Siis hieman kuin Bay Area thrash olisi yhdistetty Iron Maiden -henkiseen meloheviin.

Heviteema jatkuu myös kahdella seuraavalla biisillä ja kappaleiden hevipitoisuus jopa jossain määrin valtaa aluetta thrashilta. Loppua kohden System Overthrowin anti alkaakin kuulostaa enemmän vanhan liiton heavyn ja old-school thrashin sekoitukselta kuin täysin tyylipuhtaalta rässiltä. Vaan eipä kehtaa ratkaisua moittia, kun homma tuntuu niin hyvin toimivan.

Soundit ovat varsin hyvin kohdallaan ja tukevat biisejä varsin mallikelpoisesti. Laulupuolen ärähtely toimii omiin korviini paremmin kuin vokalistin kimakka hevilaulanta, jos nyt ei siinäkään sinänsä valittamista ole. Harmi vain, että demon loppupuolta kohti mentäessä iskevä thrash hieman laimentuu. Nämä hollantilaiset kun tuntuvat hallitsevan tiukan thrashin heviosaamistaan paremmin. Vioistaan huolimatta tämä yhtye kannattaa laittaa tutkan alle seurantaan.

17.04.2013, Serpent
http://www.systemoverthrow.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 673
Palaa »