Consciousness Removal Project
Tacit
CD

Tamperelaisen Consciousness Removal Projectin neljäs levytys, Tacit, on teemalevy. joka kertoo ihmiskunnan kollektiivisena muistina olevan tietokoneen hajoamisesta ja siitä, miten ihmiset huomaavat oman muistinsa rappeutuneen käyttökelvottomaksi.

Tällä kertaa CRP toimii täysin instrumentaalina yhtyeenä. Tacitilla yhtyeen primus motor Antti Loponen on päästänyt levyllä ääneen myös muitakin muusikoita, vaikka hän edelleen hoitaa itse suurimman osan instrumenteista. Basso, rummut ja sello ovat sentään muiden soittamia. Jälki on hyvää, sillä Loposella on selkeä visio yhtyeensä tyylistä.
 
Tacit on eteerinen matka, jossa tasapainoilevat yhtä tärkeissä rooleissa kuljettavat kitarakuviot kuin kannattelevat kosketinosuudet. 48 minuutin mittainen Tacit on vahva kokonaisuus, joka toimii vahvimmin yhtäjaksoisesti kuunneltuna. Väkisinkin puskee pintaan tunnelmia suoria linjoja alleviivanneesta Cult of Lunan Vertikalista vertailukohdan ollessa erittäin tuore. Samaa Blade Runner –henkistä leijuntaa löytyy myös Tacitilta sekoitettuna moderniin, tunnelmalliseen progeen.
 
Tacit on vahva osoitus Loposen kyvyistä. Levy on julkaistu omakustanteena, mutta näin valmiille materiaalille luulisi löytävän muitakin kanavia. Tunnelmallisen instrumentaalimusiikin fanien kannattaa antaa Tacitille reilu mahdollisuus.
17.04.2013, Niko Kaartinen
Muita demoja Lisää »
The Last Season  |  Do You Ever Think It's The End Of The World?  |  
http://www.consciousnessremovalproject.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2798
Palaa »