MindMirror
Wither
MCD

MindMirrorin Wither ei ole varsinaisesti demo, vaan ennemminkin jonkinlainen omakustanteinen minijulkaisu. Sisältönä on vahvasti kotimaiselta kuulostavaa melodista raskasmetallia, joka on yhtäältä kallellaan hieman myöhemmän ajan Sentencedin suuntaan kuin myös rokimpaan ilmaisuun. Tietynlainen pohjoinen melankolia paistaa läpi yhtyeen melodioista, jos ei Wither varsinaista synkistelysettiä olekaan.

Kappalenelikko on soundillisesti varsin priimaa kamaa. Kitarat soivat raskaasti ja rummut tarjoavat tuhtia jytkettä. Kaikkiaan minilevytyksestä huokuu vahva ammattimainen ja määrätietoinen ote. Laulupuolen sinänsä mukavaäänisestä ärjyväisyydestä olisi tosin voinut ottaa enemmänkin irti. Nyt ulosanti kuulostaa hieman persoonattomalta ja suoraan sanoen tylsältä. Enemmän raspisuutta tai vaihtoehtoisesti rohkeampaa puhdasta keuhkoa kehiin olisi voinut tehdä hyvää.

Vaan niin hyvää kuin MindMirrorin soitto onkin teknisesti ja soundeiltaan, itse biisimateriaali kaipaisi jonkinlaista yllätyksellisyyttä. Nyt musiikin yksinkertaisuus ja ennalta-arvattavuus syövät hieman tehoa, sillä parhaalla tahdollakaan ei voi sanoa, että tässä olisi mitään Paranoidia luotu uudestaan, kun ei edes sitä myöhemmän ajan Sentenced-hittimatskua.

Wither on levy, jota on helppo kuunnella - siis juuri samalla tavalla kuin vaikkapa raskaampaan musiikkiin erikoistuneen radion soittolistakama, mutta sen enempää tarttumapintaa sillä ei valitettavasti ole. Potentiaalia olisi, väittäisin, parempaankin. Ei hassumpaa, ei pöljempää, vaan ei pidemmän päälle kovin kiinnostavaakaan.

19.03.2013, Serpent
http://www.mindmirror.info/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 799
Palaa »