Altar of Betelgeuze
At the Shrine of Light
CD-R
3

Parisen vuotta toiminut helsinkiläiskolmikko Altar of Betelgeuze synnytti ensimmäisen tekeleensä jo vuosi sitten. At the Shrine of Light sisältää kolme pitkähköä biisiä raskasta möyrintää, jossain hieman doomin ja deathin välimaastossa, stoner rock -vivahteita unohtamatta.

Sekoite on tavallaan melko perinteinen ja tavanomainenkin doom/death-hybridi, johon juuri nuo stoner-elementit tuovat kokonaisuuteen hienoista lisäkierrettä. Tempo ja riffit on lainattu doomin puolelta, jos sitten laulupuolen matala örinä onkin eniten velkaa juuri deathmetalmaiselle ilmaisulle. Hienoinen stoner-henkisyys ja jopa omanlaisensa postrockmaisuus ovat mausteita kahden selkeästi erilaisen genren välissä.

Näistä osasista kehkeytynyt soppa ei ole lainkaan hassumpaa sinänsä, mutta biisit ovat suoraan sanoen paikoin jopa väsyttävän pitkiä. Puhtaiden laulujen osiot ovat sinänsä kiinnostavaa kuultavaa örinähetkien rinnalla, vaikka määrällisesti niitä ei hirveästi olekaan. Riffirintamalla yhtye ei kuitenkaan varsinaisesti loista. Tuo yhdistettynä turhankin pitkään kestoon vie biisikerronnalta tehoa, eivätkä mitäänsanomattomat soundit ainakaan auta asiassa.

At the Shrine of Light on tavallaan nollasummapeliä. Sen hyvät puolet nollataan yllä mainituilla vähemmän hyvillä ominaisuuksilla ja näinpä jäljelle jää hädin tuskin keskinkertaisuuden taaksensa jättävä teos.

19.03.2013, Serpent
https://www.facebook.com/Aobofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 635
Palaa »