Sinners of Zion
Limbo
CD-R

Nuori, kolmatta vuottaan käyvä Sinners of Zion on jyväskyläläinen metalliyhtye, joka pyrkii lähestymään musiikkiaan tuoreesta kulmasta. Yritys ei jää täysin hudiksi, sillä perinteisten ja tutuksi tulleiden elementtien lisäksi mukana on raikkaita osasia. Aivan ongelmaton yhdistelmä ei kuitenkaan ole. Sovituksista löytyy saumoja ja sieltä täältä löytyy niin hiomisvaraa kuin rakenteellistakin tilaa pienelle puunaukselle.

Viiden biisin Limbo-demo on genrellisesti hankalasti lokeroitavissa. Toisaalta yhtye on kuin yhdistelmä dark metal -tyylisestä fiilistelystä, paikoin taas industrialista ideoita lainnannut black metal -rääkynää hyödyntävä tapaus. Syntiset osaavat myös herkistellä todella samettisilla hetkillä ilman teennäistä imelyyttä ja vaihtoehtoisesti bändiltä löytyy myös raskaampia riffejä runttaustarpeisiin. Taitoa löytyy monessa muodossa ja sen seurauksena ovat myös syntyneet demon ongelmat. Kun paletti hajoilee (liian) moneen suuntaan, voi kiekon tarttumapinta olla turhankin haastavaa genretietoiselle kuulijalle.

Limbo on nimensä mukaisesti laittanut kuulijansa haastavaan välitilaan. Toisella puolella on aimo annos raskautta ja synkistelyä, toisella kosketinpitoista pehmeilyä. Ajoittaisista notkahduksista huolimatta Limbo on vahvaa tuotantoa ja vieläpä pirullisen hyväsoundista sellaista. Geneerisintä antia kiekolla edustavat melko tavanomaiset rääkylaulut, jotka eivät oikeastaan hetkauta suuntaan jos toiseen.

Sinners of Zionin Limbo toimii kiinnostavana käyntikorttina yhtyeen monisyiseen maailmaan. Vaikka biiseissä on myös niitä vähemmän maittavia elementtejä mukana paikoin runsaastikin, noin ammattillisesta kulmasta katsoen bändillä on hyvät kortit käsissään.

19.03.2013, Serpent
http://sinnersofzion.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 836
Palaa »