Disordead
F.A.D.
CD-R

Joensuulainen Disordead on oman tiensä kulkija, ja sen voi sanoa tietyllä tavalla kuuluvan bändin musiikissa. Vuosiakin mahtuu plakkariin useampi, mutta syystä tai toisesta suurempi tuulenpuuska ei ole tarttunut yhtyeen siipien alle. Syytä ehkä olisi, kuten yhdeksän biisin F.A.D. osoittaa. Epäselväksi tosin jäi onko lätty demo, omakustanne-mcd vai jotain muuta. Mutta viis siitä, kun sisältö rokkaa.

F.A.D. on sisällöltään raskametallin, hardcoren ja punkin sekoitusta. Tylsämielisempi sanoisi tätä ehkä jonkinlaiseksi metalcore-tapaukseksi, mutta se ehkä antaisi biisien tyylistä turhankin kepeän kuvan. Kevyttä F.A.D. ei nimittäin ole, vaan se vetää turpaan ja lujaa. Biisit ovat suhteellisen lyhyitä, kuten arvata saattaa ja soundipuoli on helvetin hyvällä mallilla. Tempo on pääosin reipas ja yksinkertaisuus on valttia Disordeadin tarjonnassa.

Asennemetallipuolelta on otettu vihainen karjuva laulu, josta voi löytää jotain Phil Anselmon tyylistä kiukkukerrointa. Riffit taas tuovat mieleen paikoin jonkin Biohazardin, toisaalta selvästi hardcoremman ilmaisun. Olipa sekoitus kenenkin mielestä mitä tahansa, se on varmaa, että Disordead tekee hommansa hyvin. Biisikatraaseen ei ole mahtunut heikkoja ralleja, eikä tylsiä sovituksia. Kun kokonaisuus on vielä näin erinomaisilla soundeilla viimeistelty ja lähes yhtä paljon ylistystä ansaitsevalla karjunalla varustettu, en näe syytä miksei tämä bändi löytäisi itseään jonkin ison lafkan suojista. Kovaa kamaa omassa lajissaan.

20.02.2013, Serpent
Muita demoja Lisää »
Promo CD ‘03  |  
http://www.disordead.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1811
Palaa »