Hirsipuu
Hirsipuu
CD-R
4

Ei nimi miestä pahenna jos ei... tai no mitä helvettiä? Kyllähän Hirsipuu on varsin oiva nimi kuolonmetalliyhtyeelle, siinä missä Haudankaivajakin, joka tosin on sitemmin tunnettu nimellä Vorum. Kolmen biisin nimettömäksi jätetty demo sisältää ehtaa death metalia nopeatempoisesti ja armotta. Ja suomenkielisesti.

Hirsipuu ei jaa juurikaan tietoa itsestään. Sitäkin suuremmalla syyllä se antaa mahdollisuuden keskittyä ulkomusiikillisten piirteiden sijasta itse musiikkiin, joka onkin varsin toimivaa. Omaperäisyys ei hirressä viihdy, joten kappalekolmikon hirttolenkki on varsin tavanomaisesti solmittu. Asiansa köysi kuitenkin ajaa, sillä tämän teloituskeinon tavat ovat tylyn tappavia ja yksinkertaisen varmatoimisia. Musiikin tempo on nopea ja siltä osin meno tuokin mieleen jenkkiläisen death metalin. Tämä Hirsipuu lieneekin enemmän lännenelokuvien teloitustapaa vastaava, ei niinkään hidasta keskiaikaista vastinettaan.

Soundeiltaan demo on hieman huolittelematon, mutta tuotanto ajaa asiansa suuremmin häiritsemättä. Laulupuolen karjunan ja ärjynän sekoitus ei ole ihan tyypillisintä kuolinkorinaa. Asia ei häiritse, sillä tyylin epätavanomaisuus istuu kokonaisuuteen hyvin. Erityisen mieleenpainuvaa Hirsipuu ei ole, mutta jos lähtökohdat ovat näin hyvät, povaisin yhtyeelle potentiaalia myös tulevaisuudessa.

21.01.2013, Serpent
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2255
Palaa »