Anger Cell
Haven for the Forsaken
CD

Riihimäkeläisen Anger Cellin veikkoset eivät ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä ja niinpä kokemus kuuluu kakkosdemolta varsin vakuuttavasti. Muun muassa Pain Confessorista ja A.R.G:stä tutun Vesa ”Wesleyer” Säkkisen vahvistama yhtye soittaa siihen malliin, että voisi kyseessä kuvitella olevan jo iäkkäämmänkin orkesterin. Tyylilajiksi lienee helppo määritellä Göteborg-suunnan melodinen metal pienin death- ja thrash-vivahtein.

Haven for the Forsaken on tullut tarjolle jo tiettävästi reilu vuosi tai puolitoista takaperin, mutta jostain syystä Imperiumin kynsiin lätyskä saatiin vasta nyt, kun bändikin on ymmärtääkseni jo piakkoin julkaisemassa debyyttilevyään. Niin tai näin, parempi kai myöhään kuin ei koskaan.

Demolla on neljä suhteellisen tasalaatuista kappaletta ja niistä ensimmäinen, Warcry, avaa pelin ryminällä, ja edustaa kiekon sitä rivakampaa osastoa. Biisi on myös demon paras, vaikkei vielä ihan ässäveto olekaan. Wake up Screaming on jo sitten liiankin rauhallinen ja melodisempi pala, eikä ainakaan omaan makuuni kolahda, vaikkei suoranaisesti huono olekaan. Astetta parempi on niinikään rauhallinen Trailblazer, joka tuo ehkä hitusen lisää dynamiikkaa kehiin. Absolution thru Vengeance alkaa lupaavasti rytmitellen ja tarjoilee taas paikoin hiukan nopeampaa tempoa.

Haven for the Forsaken on kyllä varmaotteinen levy, mutta ei harmi kyllä sisällä sellaista niin silmät auki reväyttävää teosta, että tätä jatkuvasti uudelleen pyörimään laittaisi. Jotenkin tämä tuo myös kovasti mieleen Wesleyerin vanhan bändin, Pain Confessorin, edesottamukset, joten lievä ”pikkuvelisyndrooma” kolkuttaa takaraivossa. Miten orkesteri sitten profiloituisi vahvemmin itsensä kuuloiseksi, jää kuultavaksi, mutta potentiaalia terävämpään tuotokseen ihan varmasti on. Debyytti tulee tarkastettua toki jo ihan silkasta kotiseuturakkaudesta, mutta toivotaan, että sekaan napsahtaisi muutama massasta nouseva hitintapainenkin.
 

31.01.2012, Marko Saarinen
http://www.angercell.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2222
Palaa »