Consciousness Removal Project
The Last Season
CD
5

Tamperelaisen Antti Loposen projektiyhtye Consciousness Removal Project on toiminut jo vuodesta 2004 lähtien. Loponen hoitaa yhtyeessä käytännössä katsoen kaiken soittamisesta aina studiotyöhön asti, ja mukana keikkuu maisemaa värittämässä ulkopuolisia muusikoita. Ratkaisu on ymmärrettävä, sillä Loponen pitää post metal –visionsa hyvin kurissa hoitaessaan uuden The Last Season –levyn kaikki aspektit itse.

The Last Season on viiden biisin mittainen ponnistus, joka kestää kuitenkin 40 minuuttia. Kappaleiden kokonaiskestot ovatkin lähes poikkeuksetta lähempänä kymmentä minuuttia parin minuutin mittaista Negative Photosynthesis –kappaletta lukuun ottamatta.

Kappalemateriaalin puolesta CRP:lle löytyy vertailukohta varsin läheltä: yhtye tuo nimittäin raskaudessaan ja äänivallin massiivisuudessa mieleen ruotsalaisen Cult of Lunan aina Loposen ärinälaulua myöten. Kyse ei kuitenkaan ole pastissista, vaan Loponen on saanut yhtyeensä soundiin paljon myös omaa persoonaa. Levy ei myöskään keskity jyräämään kuulijansa päältä, vaan myös dynamiikan taju on hallussa. Välillä fiilistellään, toisinaan taas ajetaan katujyrän raskaudella ja nopeudella kuulijan päältä.

Hattua pitää nostaa myös levyn tuotannolle, joka ei oikeastaan häviä juuri millään osa-alueella nykypäivän muille studiotuotoksille. Homma siis toimii jokaisella sektorilla, niin soitannollisesti, tuotannollisesti kuin kappalemateriaalinkin osalta.

Joku yhtiö voisi ihan hyvin herätä ja napata CRP:n rosteriinsa, meno on sen verran vakuuttavaa ja valmista.

03.12.2011, Niko Kaartinen
Muita demoja Lisää »
Tacit  |  Do You Ever Think It's The End Of The World?  |  
http://www.consciousnessremovalproject.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3643
Palaa »