Sorkka
Toinen jae
CD-R

Vajaat vuotta aiemmin ilmestynyt Sorkka-pelinavaus, jatkumon mukaisesti Ensimmäinen jae, oli kelpoa melodisen metallin, äijämetallin ja asenneväännön sekoitusta. Toinen jae kulkee samoissa maisemissa, mutta kenties astetta tiukemmin ja rässivivahteisemmin vääntäen.

Merkittäviä tyylimuutoksia ei ole kuitenkaan luvassa. Soitto on tiukkaa, soundit ovat hyvin kohdallaan ja laulajasta löytyy riittävää ärhäkkyyttä karjuvalla huudollaan. Biiseissä on sopivasti melodiaa, toisaalta perinteistä heviriffittelyä ja yleistä partaturpamenoa. Demo tihkuukin kauttaaltaan melkoista äijävoimaa - ikään kuin vastapainona kaikenlaisen tyttöilyn ja mimmienergian vastapainoksi.

Biiseissä on käytännössä enemmän asennetta ja soitannollista osaamista kuin vyön alle iskevää vetovoimaa. Toimivat tekniset osatekijät ovat löytäneet hyvin paikoilleen, mutta kappalemateriaalin tarttuvuudessa on edelleen hiottavaa. Toinen jae jättää hieman fiiliksen, ettei yhtye itsekään tiedä onko kyseessä lintu vai kala, vai jokin niiden oudoista sekasikiöistä.

Sorkalla on selvästi oma tyylinsä, mikä on lähtökohtaisesti vallan mainio homma. Se leuat tiputtava biisimateriaali vaan vielä uupuu ja kokonaisuus kuulostaa jotenkin liian ilmiselvältä "suomimetallilta", myös sen vähemmän mairittelevassa hengessä. Ei sinänsä hassumpaa, hiottavaa vaan vielä riittää reilummastikin.

06.12.2011, Serpent
Muita demoja Lisää »
Viimeinen jae  |  Ensimmäinen jae  |  
http://www.sorkka.net/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1293
Palaa »