Whitemour
Chaos Anthem
CD-R

Seinäjokelaisen Whitemourin kolmas tekele, Chaos Anthem, on saatekirjeen mukaan omakustanteinen (cdr-)ep-levytys. Jo vuoden 2010 puolella ulos sylkäisty demomainen pienlevytys on tyyliltään melodista ja black metal -vivahteista kuolonmetallia.

Chaos Anthem kulkee tuttuja polkuja. Välillä dempataan, toisaalla vedetään melodisemmalla fiiliksellä ja päälle vuoroin joko öristään tai rääytään. Hypocrisynsä kuunnelleet tietävät mitä tarkoitan, vaikka tästä vielä pitkä matka moiseen laatumenoon onkin. Black metalin vaikutus kuitenkin tuntuu taustalla, paitsi rääkylaulun, myös tietynlaisten riffien muodossa. Tunnelma on tummempaan päin kallellaan, mutta yhtäältä yhtye nyökkii torturekillermaisen jyristelyn suuntaan.

Biisit eivät ole lopulta lainkaan hassumpia, vaikka niin tuotanto- kuin sävellyspuolelta löytyykin trimmaamisen varaa. Ajoittaiset boltthrowermaisuudet ovat nekin plussaa, mutta jokin sovitus- ja sävellyspuolella pissii. Parhaimmillaan riffit ovat kohtuullisen herkullisia, tavanomaisimmillaan taas hyvinkin keskinkertaisia. Soundit ovat toivottua heikommat, jos eivät nyt puuromaisuudesta tai tunkkaisuudesta sinänsä kärsikään. Örinät ovat kohdallaan, mutta bändin rääkynöitä en jäisi kadotessaan kaipaamaan.

Whitemourin meno ei ole teoriassa lainkaan hassumpaa. Käytännössä se ei kuitenkaan tarjoa mitään uutta tai mieleenpainuvaa puhkikalutussa genressä. Hienoisella hionnalla meno voisi toimia astetta paremmin.

28.10.2011, Serpent
Muita demoja Lisää »
Kuolinnaamio  |  
http://www.whitemour.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1362
Palaa »