K+K –Tactics
Sub Specie Aeternitatis
CD-R
4

Basso/rummut duo Oulusta esittää demollaan neljä maltillisesti etenevää kappaletta. Suurin huomio kiinnittyy luonnollisesti epätavalliseen kokoonpanoon ja sen tuomaan erityistunnelmaan. Kunhan tottuu siihen että kappaleissa on vain basso ja rummut, siirtyy huomio seuraavaksi taiten tehtyyn musiikkiin mikä ei ole mitään soittotaito- tai treenikämppäjammailua vaan ihan oikeita kappaleita ja kaiken lisäksi hyviä sellaisia.

Kappaleet ovat pääosin keskitempoisia basistin vaihtaessa soundia säröisen ja puhtaan välillä. Demoa kuunnellessa huomaa että ajatuksena kovin rajallinen kokoonpano saa yllättävän paljon irti itsestään. Mukana tosin on muita soittimia ajoittain taustalla, mutta ne eivät missään vaiheessa saa pääosaa. Perinteisestä roolistaan irrotettu basso toimii pääsoittimena ja siitä irtoaa sekä ärhäkämmät riffit että tunnelmallisempikin maalailu sujuvasti. Rumpusovitukset on tehty kappaleiden ehdoilla ja itsensä kurissa pitävä rumpali soittaa juuri sen mitä pitää sortumatta yliyrittämiseen, maininnan arvoinen seikka.

Jos progressiivinen, metalliin päin kallistuva instrumentaalimusiikki kiinnostaa, niin tarkista tämä. Erikoinen kokoonpano tuo joko lisäarvoa tai vähentää sitä, kuulijasta riippuen.

03.06.2011, Tuomo Hohtari
Muita demoja Lisää »
Earth of Life  |  
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1461
Palaa »