Pandemonium
Promo 2010
CD

Pandemonium-nimellä toimiviä bändejä on aika monta. Tässä arvioidaan puolalainen versio. Kahden kappaleen ja yhdeksän live-kappaleen Promo 2010  tarjoaa melko tyypillisen kuuloista puolalaista death/blackmetallia. Periaatteessa varsin toimivaa, keskitempoista ja osin melodistakin mättöä koukkuineen löytyy, mutta mitään kovin omaperäistä ei levy silti tarjoa. Viralliseen myyntiin tämä promo ei tule kuitenkaan tule, se on ennakkonäyttö tulevasta, syksyllä julkaistavasta neljännestä albumista Misanthropy.

Black Forest on kahdesta kappaleesta selvästi tehokkaampi, hyvin tiivistunnelmainen ja tehokkaasti jyräävä siivu, jossa death metal -örinä yhdistetään black metal-kähinään. God Delusion on riffivoittoisempi ja osin murskaavampikin, mutta bm-vokaalit laskevat tunnelmaa ja kappale jää vähän puolitiehen. Vokalisti Paulin örinälaulu on perustasoa, mutta bm-kähinät eivät saavuta sitä tunnelmallista pahuutta, mikä kenties on ollut ajatuksena.

Kahden audioraidan lisäksi mukana on näytettä kahdesta, 2010 kuvatusta keikasta ja videoklippi. En tosin täysin vakuuttunut bändistä, sillä vaikka soitto sujuu ja esitys on varmaa, niin lava on täynnä alleviivattua ja imagopainotteista Pazuzu-rekvisiittaa ja Behemoth-hameita. Videoiden perusteella bändi näyttäisi nauttivan silti paikallisten suosiota.

Näiden kappaleiden perusteella en vielä liikaa liputtaisi bändin puolesta, mutta sisältö on kuitenkin niin audio-, kuin liveosuuksien perusteella ihan toimivaa, joskin tavanomaista settiä.

30.04.2011, Janne Rintala
http://pandemonium.metal.pl/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1445
Palaa »