Consciousness Removal Project
Do You Ever Think It's The End Of The World?
CD-R

Kryptisesti nimetty Antti Loposen yhdenmiehenprojekti Consciousness Removal Project kysyy aiheellisesti, tuntuuko ikinä siltä, että maailmanloppu on käsillä. Eipä tuo ole aikaisemmin vielä siltä tuntunut, mutta seuratessa CRP:n kivitalon painoisen ja suunnilleen sellaisen kanssa samaa tahtia rakentuvan raahustuksen etenemistä... alkaa jo vähäsen tuntua.

Tällainen, mitä tämä nyt on, post-metalli, ei todellakaan ole meikäläisen leipää, kun en post-rockiakaan ymmärrä paljoa hauraan Sigur Rósin tuolle puolen tai instrumentaalisen Monon kaikkinaista mahtavuutta enempää. On silti myönnettävä, että mm. saksofonia, jotain Rhodes-sähköpianolta kuulostavaa ja muita epäkonventionaalisia rocksoittimia hyödyntävä Consciousness Removal Project saa aikaiseksi niin murskaavia kuin hyvin herkkiäkin tunnelmia. Mittavien, hitaasti rakentuvien kappaleiden struktuurit eivät minulle hahmotu enkä ymmärrä solistin vokaalioksennuksesta sanaakaan, mutta se ei haittaa, sillä painostavuuden ja suorastaan kepeän leijailun kontrasteista syntyy sellainen vuoristorata, josta on vähän pakko on olla vaikuttunut vaikkei musiikkia varsinaisesti ymmärtäisikään. En osaa Do You Ever Think It's The End Of The World? -demon onnistuneisuutta genressään numeroin arvottaa, joten arvosanani annan yhtä Stetson-Harrison -fiilispohjalta kuin varmaan itse Loposen musiikkikin on syntynyt.

Isikset, Neurosikset, Callistot sun muut sen sorttimentin bändit ovat itselleni täysin vieraita, enkä oikeastaan koskaan etsi musiikiltani itsetarkoituksellisisti raskautta tahi näin laajakaarisia mielentilojen vaihteluja tai näin verkkaista kehittelyä, mutta tällä tavalla reilun kolmen vartin lyhyenä oppimääränä aiheeseen, Consciousness Removal Project on erittäin kiinnostava tuttavuus. En silti usko, että tulen kyseiseen genreen kovin syvälle sukeltamaan, kärsivällisyyteni ei riitä pitkässä juoksussa tällaiseen hypnoottisuuteen ja vähän toisteisuuteenkin pohjaavaan musisointiin.

14.04.2011, Mape Ollila
Muita demoja Lisää »
Tacit  |  The Last Season  |  
http://www.doyoueverthinkitstheendoftheworld.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2755
Palaa »