Sorkka
Ensimmäinen jae
CD-R
3

Ensimmäinen jae on nimensä mukaisesti vajaan vuoden ikäisen Sorkan ensimmäinen tekele. Tyylilajina on suomeksi esitetty melodinen metalli, melodeathista aineksia hieman ammentaen, mutta perinteisen heavy/rock-kaavan mukaan menoa veivaten.

Vaikka Sorkan musiikissa voikin aistia astetta murjovampaa vivahdetta ja taustalla kummittelevat kuolonmetallimausteet, on demon tyyli pääasiallisesti sitä ehtaa kotimaista kevytmetallia. Kappaleet eivät ole järin omaperäisiä, mutta tarttumapinta on sitäkin helpommin läsnä. Raskaimmillaan bändi vetelee blastbeateille flirttaillen ja raskaammin kitaraa runtaten - muuten soitto keskittyy melodisempaan fiilistelyyn.

Menoa on tavallaan kovin helppo lähestyä, mutta mitään varsinaisen mieleenpainuvaa biisimateriaali ei valitettavasti ole. Tässä suhteessa eniten vastaan kenties tökkää hieman kömpelö tasapainottelu raskaan ja toisaalta kevyen, kovinkin perinteisen suomalaisen metallin välillä - bändi kun ei tunnu saavan näitä kahta ääripäätä toimimaan toisensa kanssa hyvin. Tai ainakin itse kaipaisin lauluiltakin pehmeämpää otantaa bändin pehmeämpiin, herkempiin kohtiin.

Laulupuoli onkin äijämäistä karjumisen tapaista, joka ei oikein edusta örinää, eikä toisaalta liioin puhdastakaan ulosantia. Soundit ovat varsin hyvät ja kohtuullisen munakkaat, vaikkei tuota särmää nyt vieläkään liikaa ole. Sorkassa on potentiaalia, mutta vielä tällä demolla jälki tuntuu monessa kohtaa aivan liian hiomattomalta ja keskeneräiseltä ollakseen levyvalmista kamaa.

26.12.2010, Serpent
Muita demoja Lisää »
Viimeinen jae  |  Toinen jae  |  
http://www.myspace.com/sorkkaband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2187
Palaa »