Cataleptic
Secluded Paths
CD-R

Kolmihenkinen Cataleptic on ollut kasassa jo vuodesta 2003, mutta vasta tänä vuonna synnytti yhtye ensimmäisen levytyksensä. Secluded Paths -nimellä kulkeva kiekko on yhtyeen omien sanojen mukaan doom/death metalia. Piirteitä kummastakin tyylisuunnasta toki löytyykin, mutta lopputulos on alakuloisessa melodisuudessaan lähempänä hidastempoista dark metalia.

Musikaalinen kehittely ja tavaran hiominen ei ole mennyt Catalepticin kohdalla hukkaan, sillä demona parikymmenminuuttinen Secluded Paths on pirkaleen valmista tavaraa. Rauhallisella tempolla kulkeva kahden biisin kipalekokonaisuus nojaa erityisesti mukavasti soljuviin melodioihin, joiden syksyiseltä tuoksahtava tunnelma on sopivan synkkää ja sävyltään alakuloista. Biisit ovat pitkiä, mutta ne eivät tunnu siltä ja riffirintamalla on muutenkin osuttu melkoisen hyvään suoneen. Musiikissa on ehkä postrockmaisia piirteitä, mutta toisin kuin joidenin pr-tapausten kohdalla, Cataleptic ei epäonnistu kliimaksinsa rakentamisessa.

Kuten sanottua, demosta on ehkä vaikea löytää muuta doomahtavuutta kuin hidas tempo, ja death metal -viitteitä tuotoksessa ovat lähinnä sen örähtelyyn kallellaan olevat lauluosuudet. Genreistä viis, Secluded Paths on hyvillä soundeilla tuotettua herkullista kuultavaa omassa lokerossaan, ja tätä kyllä kelpaisi kuulla tällä tasolla tehtynä vaikka täyspitkän verran. Ainoata miinusta hieman hiomattomista lauluista ja parista vähemmän hyvästä riffistä. Näistäkin huolimatta käsillä on erinomaisuutta hipova demo.

20.10.2010, Serpent
http://www.cataleptic.tk/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1831
Palaa »