(Psychoparalysis)
Deligion
CD-R
4

Sanaleikkejä ja symboliikkaa selvästikin diggaileva (Psychoparalysis) edustaa uudempaa sukupolvea kotimaisen death metalin saralla, mutta varsin omaleimaisin elementein. Musiikilliset vivahteet ja mausteet tosin löytyvät vanhemman kaartin kuolosta, mutta melodioita ja rohkeaa kokeilevuutta unohtamatta. Termi "dynaaminen death metal" sopiikin kuvaamaan Deligion-demoa hyvin.

Yhtyeen dynaamisuutta ja melodista antia heijastavat sellaiset mieleen nousevat nimet kuten vanhempi Amorphis, uudempi Death sekä uransa puolivälin jälkeinen Bolt Thrower. Tietyt melodiat tuovat mieleen tuon kotimaan muinaisen DM-suuruuden, kun taas avoimesti tyyliään eteenpäin vienyt Death nousee mieleen Deligionin yleisestä otteesta, tekniset erot nyt laskuista unohtaen. Viimeksi mainittu BT assosioituu mieleen jyrisevien sahausten ansiosta.

(Psychoparalysis) ei kuitenkaan kuulosta suoraan miltään näistä bändeistä, vaan sillä on oma keveä, lennokas tyylinsä. Meno on miellyttävän ilmavaa ja helposti mukanaan vievää, ja kokonaisuus on paketoitu hyviin soundeihin että toimivaan perusörähtelyyn. Varsinaista miinusta ei ansaitse edes rumpukoneilla työstetty perkussioanti, sillä väliaikaisratkaisunakin se kuulostaa varsin kelvolliselta - etenkin metallibändien yleiseen rumpukoneantiin nähden.

Aivan hiomaton timantti Deligion ei vielä tällaisenaan sentään ole, mutta lähtokohdat ovat hyvät, jolleivat peräti loistavat. Yllä mainittujen verrokkibändien vanhaa fanittajaa innostaa, kun vielä löytyy bändejä, joissa kiinnostavia melodioita ei karteta ja kun niistä osataan tehdä muutakin kuin pop-vetoista kevytrockia. Toimii.

22.05.2010, Serpent
Muita demoja Lisää »
Escalation  |  Forest of Ignorance  |  
http://www.myspace.com/psychoparalysis Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2139
Palaa »