Korpikuusen kyynel
Sense The Dreadful Presence
CD-R
4+

Korpikuusen kyynel -nimen takaa löytyy hard rockin ja heavyn välimaastossa liikkuva kokoonpano, joka on käynyt Tampereella Fantom Studiossa viimeistelemässä kolmen biisin omakustanteen. Vaikka Sense The Dreadful Presence onkin ensilevytys, sille ei ole eksynyt lapsenvikoja, sillä pontikkakokoonpano paljastuu kaikinpuolin tasapainoiseksi ja idearikkaaksi iskuryhmäksi.

Orkesterin sävellykset ihastuttavat monikerroksisuudellaan, sillä materiaaliin on onnistuttu luomaan lisänyansseja progressiivisilla kosketintaustoilla ja monipuolisella naislaulannalla, joka on vieläpä toteutettu kahden laulattaren yhteistyöllä. Sävellykset eivät ole samasta puusta veistettyjä, mutta silti bändille ominainen perussoundi on kuultavissa koko tuotoksen ajan. Äänite osoittautuu kestävän kuuntelua erittäin hyvin, sillä vielä kymmenen kuuntelukerran jälkeenkään biisit eivät ole menettäneet uutuudenviehätystään.

Korpikuusen kyyneltä ei täysin pysty tituleeraamaan heavyvaikutteisen hardrockin uudeksi suunnannäyttäjäksi, mutta tuotokselta huomaa helposti sen, ettei bändi halua turvautua kaikista perinnetietoisempiin sävellysratkaisuihin. Povaan bändille vilpittömästi nousujohteista tulevaisuutta, koska ensinäyttökin oli jo lähellä vetää maton demosedän jalkojen alta.

 

03.03.2009, Olli Rinnekangas
Muita demoja Lisää »
Existing Exception  |  
http://www.korpikuusenkyynel.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3423
Palaa »