Cavus
Cavus
CD-R
4

Raa'an ja rujon black metalin rintamalla uusimpia yrittäjiä kotimaamme pääkaupunkiseudulta edustaa nelimiehinen Cavus. Pelinavaus tehdään neljän biisin koostella, jonka tarjoama vartin mittainen paketti lyö pöytään raskasta tavaraa hyvällä otteella.

Kvartetin tyyli ei ole omaperäistä oikeastaan millään saralla, eikä sen temput uusia tai ennenkuulemattomia. Kappaleiden viehätys rakentuukin tasavarmojen tapporiffien varaan, joita syötetään kuulijalle niin nopean kuin hitaammankin tempon saattelemana. Riffit ovat mallia repivä ja raskas, tuoden jossain määrin mieleen hieman ruosteisemman ja likaisemman death metalin. Kokonaisuutena paino kuitenkin kallistuu mustemman metallin puolelle.

Alun innostuksen jälkeen platan viehätys rehellisesti sanoen hieman lässähtää. Syynä ei ole vain biisien keskinäinen tasapaksuus, vaan myös (yli)säröisten soundien rasite itse kappaleille. Hieman vähemmän brutaali soundi olisi toiminut tässä yhteydessä epäilemättä paremmin. Pointsit on annettava kuitenkin repivälle rääkylaululle, joka edustaa mielestäni genren parempaa tasoa.

Vikoineenkin Cavus kelpaa kuultavaksi helposti. Se ei ole mieleenpainuvaa tai poikkeuksellisen tasokasta, mutta sen karkeatekoinen ja anteeksiantamaton ulosanti maittaa ainakin näin pienissä annoksissa. Jää nähtäväksi miten bändin tyyli toimii isommissa kokonaisuuksissa.

17.02.2009, Serpent
http://www.myspace.com/cavusmusic Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2904
Palaa »